Zajecie komornicze

• Autor wątku Autor wątku leonvip
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

leonvip

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, mam problem który postaram sie w skrócie opisać.
Od 2002 roku płacę alimenty na dwóch synów(dzisiaj 16 i 13lat), w 2005r.,orzeniłem się a w 2007r.,urodzil nam się syn. Przez cały czas płaciłem zasądzone alimenty,niestety w maju 2011r.,straciłem po 19 latach pracę i przeszedlem skomplikowaną operację.Leczenie i rehabilitacja trwały do grudnia, przez ten okres kontaktowałem sie z byłą żoną że nie mogę płacic alimentów, sądzę się o przywrócenie do pracy jak tylko podejmę pracę to spłacę zadłużenie i będę dalej płacił-ZGODZIŁA SIE> w lutym 2012 r.,poszła do komornika. Na wezwanie na miejscu napisałem oświadczenie że miałem zapewnienie byłej żony że zaczeka ąż wyjasni sie sprawa pracy, że jestem na bezrobotnym a moja obecna żona nie pracuje, że mamy na utrzymaniu małego 5l synka a jedyny dochód to bezrobotne w kwocie 750zł. Ponadto dałem dowody że nie uchylam się, że przelałem na poczet alimentów 250zł za ostatni miesiąc i zapewniłem że będe przelewał ile tylko będę nógł. Mimo to komornik zajął bezrobotne i ,,na życie" mojej rodziny zostawił 100zł!

Co mam robić, mamy małe dziecko, z czego żyć? Komornik jest komornikiem Sądowym- przeciez głównym i najważniejszym priorytetem Sądu jest dobro dzieci- komornik nie myslał o moim najmłodszym synu i pozbawił nas środków do życia. Proszę o pomoc.

Nie nie nie proszę Pana.
Komornik wykonuje swoją pracę.
Wszelkie pretensje może mieć Pan jedynie do swojej byłej żony, która sprawę do komornika skierowała.
Skoro to zrobiła to komornik musi wykonywać swoje czynności, a klucz do ewentualnego umorzenia postępowania egzekucyjnego trzyma właśnie była żona.

Pan pracując jak mniemam wykonywał swoje obowiązki, komornik też pracuje i też wykonuje swoje obowiązki.

Powrót