Zajęcie konta, a zmiana właściciela konta.

• Autor wątku Autor wątku Arrek93
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Arrek93

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam wszystkich, potrzebuje od was rady, dzisiaj dostałem wypłatę i poszedłem do bankowego okienka wybrać pieniądze, gdyż od dłuższego czasu miałem zajęcie bankowe na rzecz mojego ojca, który był wcześniej wspólnikiem konta, a w roku 2014 w sierpniu konto zostało przepisane całkowicie na mnie, jednak zajęcie komornicze nadal zostawało na moim koncie i tutaj pojawia się problem, ponieważ pani w banku powiedziała, że nie wypłaci mi gdyż jest zajęcie ( nic dziwnego ) lecz z drugiej strony już dawno powinni poinformować komorników o zmianach właścicieli konta bankowego, więc się spytałem czy to czasami nie do nich należy, a owa pani powiedziała "To nie nasza broszka".
Postanowiłem podzwonić do owych komorników i porozmawiać jak człek z człekiem, od jednego usłyszałem, że dzisiaj wyśle do banku uchylenie w związku ze zmianą właściciela konta, a natomiast drugi mi powiedział, że mam do banku "wysmarować pismo" które potwierdza informacje, więc jak to jest w końcu, ja wszystko mam załatwiać i tracić czas, a oni nawet palcem nie kiwną, ja muszę za coś żyć, nawet wypłacić nie mogę z okienka bo podobno kwota wolna od wypłat została wykorzystana, dobrzy ludzie, doradźcie coś.

bank jest odpowiedzialny za prawidłową realizację zajęcia. Inna kwestia, że niewiele ludzi ma fantazje przelewać wynagrodzenie na wpół cudze, zajęte przez komornika konto.

Powrót