zajecie majatku a bledne dane osobowe

• Autor wątku Autor wątku kuba321
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kuba321

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
dostalem kiedys mandat. policjant popelnil 2 bledy wypisujac go. wpisal nieprawidlowe nazwisko oraz adres - inne niz w dowodzie osobistym i prawie jazdy ktore mial w reku. zapomnialem zaplacic... w styczniu przypomnial mi o tym komornik, a dokladniej sasiadka, ktorej zostalo przekazane wezwanie notabene na jeszcze inny adres niz wpisany na wezwaniu i mandacie. wezwanie bylo w formie kartki a5 - otwartej z informacja o egzekucji komorniczej. czy komornik ma prawo przekazac taka informacje osobie trzeciej? czy US moze wyslac takie pisma na inny adres niz moj meldunkowy i kontaktowy podany na odpowiednim formularzu? ( zmienialem je ok listopada zeszlego roku - ponad 3 m-ce przed cala sytuacja )
mimo wszystko poszedlem do dzialu egzekucji US zaplacic. zobaczylem tam druk TYT-1 w ktorym bylo inne nazwisko i inny adres. powiedzialem, ze zaplace pod warunkiem, ze otrzymam pokwitowanie na moje prawdziwe dane. komornik odmowil i skierowal sprawe do poprawienia ( przynajmniej tak powiedzial - mandat z innego wojewodztwa ). po 3 tygodniach otrzymalem poczta tytul wykonawczy i zawiadomienie o zajeciu prawa majatkowego nadal z blednymi danymi. zadzwonilem do US w lodzi ( tam wystawiono mandat ) - poinformowano mnie, ze skoro sa bledy i mowilem o nich zostana poprawione, zebym czekal. w zeszlym tygodniu na podstawie tych dokumentow bank pobral mi pieniadze na mandat z konta. czy bank mogl to zrobic? czy prawo bankowe nie wymaga zgodnosci imienia, nazwiska i adresu do wykonania jakiegokolwiek przelewu?

Moim zdaniem jest to bezprawne zagarniecie srodkow. NIe jestes osoba z mandatu, Twoje dane nie pokrywaja sie z danymi na mandacie na podstawie ktorego sciagnieto naleznosc. SAMOWOLKA!

Powrót