Zajęcie przez komornika tv nie przeze mnie splacanego.

• Autor wątku Autor wątku miraskr
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

miraskr

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam wszystkich.
Trzy lata temu zakupilem TV LCD. Pierwsze dwie raty zostaly splacone przeze mnie, gdyz pozniej utracilem plynnosc finansowa. Raty przejela moja mama wplacajac co miesiac na mnie odpowiednie pieniadze. Telewizor pozostal u mnie, gdyz rodzice nie mieli gdzie go postawic. Po wizycie komornika TV zostal zajety i bedzie wyznaczona aukcja. Po rozmowie z komornikiem powiedzial, ze jezeli raty splacala mama to moge pisac wniosek do wierzycieli o odstapienie od spraw egzekucyjnych (czy cos w tym stylu nie zrozumialem do konca). Problem w tym, ze raty mama wplacala na moje imie i nazwisko wiec za bardzo nie ma jak udowodnic, ze to ona za to placila. Moze mi ktos doradzic jak to napisac, jak to rozwiazac wogole?
Pozdrawiam.

A płaciła? Masz jakieś dokumenty to potwierdzające?

miraskr napisał:
Problem w tym, ze raty mama wplacala na moje imie i nazwisko wiec za bardzo nie ma jak udowodnic, ze to ona za to placila. Moze mi ktos doradzic jak to napisac, jak to rozwiazac wogole?.
Nie udowodni Pan.
Gdyby rachunek/faktura była ma mamę to ona mogłaby wystąpić z powództwem z art. 841 kpc a tak telewizor jest na Pana, nie dość że komornik stwierdził władanie (i do tego się ogranicza) to jeszcze jest to Pana własność.
Tak więc nie wiem co komornik miał na myśli.

Oczywiscie, ze placila, druczkami wzietymi z banku wypisanymi na mnie.
A komornikowi chodzilo o to, ze mama moze napisac to pismo do wierzycieli z mysla ze sie uda, gdyz jest to dla nich znikoma kwota do splaty.

Powrót