Zajęcie rachunku przez US.

• Autor wątku Autor wątku trohin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

trohin

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam, jeśli w złym dziale to przenieście. Zauważyłem nałożoną dziś blokadę na mój rachunek na kwotę 900 zł, na koncie widnieje:

Nazwa organu egzekucyjnego :
URZĄD SKARBOWY
Numer referencyjny zajęcia:

Co to może być, czy to może być za zaległe mandaty? Gdzie się dowiadywać? Dodam, że nie dostałem żadnego pisma pocztą, jestem zaskoczony.

Ostatnia edycja:
Zadzwoń do swojego urzędu ( po kodzie sądze że URZĄD SKARBOWY W PŁOŃSKU). A dostałeś mandaty które są nie zapłacone ? jeżeli tak to zapewne są one. Więcej szczegółow w egzekucji w us.

Coś tam dostałem, ale na pewno nie były na kwotę 900 zł.

Zazwyczaj było tak, że nie blokowali mi konta, tylko przychodziło zajęcie do pracy za wynagrodzenie, za niezapłacony mandat 200 zł, zabrali mi 570. A teraz od razu blokada na koncie, bez żadnej informacji? Poza tym na mandatach widnieje US w Opolu, a mój urząd docelowy, to Płońsk.

Zapewne dostaniesz za pare dni. Oni korzystają z Ognivo. Przecież normalne że najpierw zajmą a potem poinformują. Inaczej było by to bez sensu bo byś zdążył wypłacić.

Jak zadzwonię do US, to udzielą mi informacji, czy trzeba tam pojechać?

Zalogowałem się na e-urząd skarbowy, i mam mandaty na kwotę 1100 zł "w egzekucji". "Należność jest objęta egzekucją. Prosimy o wpłatę należności na konto urzędu skarbowego, który prowadzi egzekucję."

Powrót