S
simonbox
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Zamierzam kupić samochód ale mam od komornika wezwanie do zapłaty 2800zł za kredyt na komputer z przed dwóch lat, czy komornik może zająć ten samochód?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
simonbox napisał:a jeżeli dogadałem się że będe spłacał dług po 200 zł miesięcznie (bez umowy na piśmie) czy powinienem się obawiać utraty samochodu?
:what:krzysiekjx1 napisał:z komornikiem można sie dogadywać jak jest bezsilny a gdy jest z czego ma klapki na oczach i robi swoje![]()
spostrzeżeniamichupocichu napisał::what:
A to jakaś mądrość "ludowa" czy doświadczenie życiowe ?
to chyba dobrze nie? (pytanie retoryczne)krzysiekjx1 napisał:robi swoje![]()
krzysiekjx1 napisał:z komornikiem można sie dogadywać jak jest bezsilny a gdy jest z czego ma klapki na oczach i robi swoje![]()
Niestety, nie jest to prawdą.simonbox napisał:Słyszałem że jeżeli ktoś dokonuje nawet najmniejszej wpłaty na konto komornika (100-200zł miesięcznie) ten nie może zająć auta bo wierzyciel spłaca swój dług i wyraża do tego chęć, w dodatku jest osobą bezrobotną.
Bartata napisał:to chyba dobrze nie? (pytanie retoryczne)
i w 9 na 10 przypadków nie rozumie, że dłużnik...naprawdę...ale to naprawdę może nic nie mieć. Komornik ma wyczarować...aaaa...jak dobrze wiemy komornik nie jest czarodziejem tylko funkcjonariuszem publicznymkrzysiekjx1 napisał:postawmy sie w sytuacji wierzyciela-wpłaca zaliczki na czynności to oczekuje efektów
simonbox napisał:Dzięki wszystkim za informacje, autorejestruje na ojca a komornika spłace po 200zł.
Pozdrawiam
simonbox napisał:Dzięki wszystkim za informacje, autorejestruje na ojca a komornika spłace po 200zł.
Pozdrawiam
simonbox napisał:dostałem prace jako przedstawiciel, samochód jest mi potrzebny