zajęcie wierzytelności

• Autor wątku Autor wątku Monia-33
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Monia-33

Użytkownik
Odpowiedzi
68
Dobry wieczór

Proszę o poradę. Komornik na wniosek wierzyciela, wysłał zajęcie wierzytelności do firmy, w której nigdy zarówno mąż jak i ja nie pracowaliśmy. Co możemy z tym zrobić? Firma zapewne odpisze, że nie jesteśmy i nie byliśmy pracownikami owej firmy, ale jak to się ma do wysyłania takich listów komukolwiek? Czy teraz bank, będzie wskazywał potencjalnych pracodawców w każdej firmie? Zajęcie wynagrodzenia od kilku miesięcy jest już prowadzone w aktualnej pracy.

Monika

Monia-33 napisał:
Proszę o poradę. Komornik na wniosek wierzyciela, wysłał zajęcie wierzytelności do firmy, w której nigdy zarówno mąż jak i ja nie pracowaliśmy. Co możemy z tym zrobić?
nic,
Monia-33 napisał:
Firma zapewne odpisze, że nie jesteśmy i nie byliśmy pracownikami owej firmy,
zapewne tak będzie,

Wierzytelności mogą/mogły przysługiwać nie tylko z powodu szeroko rozumianej pracy/wykonywanej pracy.
Najczęściej w ogóle nie chodzi o pracę.

Monia-33 napisał:
Dobry wieczór

Proszę o poradę. Komornik na wniosek wierzyciela, wysłał zajęcie wierzytelności do firmy, w której nigdy zarówno mąż jak i ja nie pracowaliśmy.

Wierzyciel widocznie miał takie podejrzenie.
Tak z ciekawości , jak dowiedzieliście się o takim piśmie ?

Dostaliśmy pismo od komornika. Dług jest spłacany, nic nie ukrywamy, dlatego zdziwiło nas takie zajecie. Z ową firmą nigdy nie podejmowaliśmy współpracy.
Dziękuję za odpowiedzi.

Ostatnia edycja:
Powrót