Zajętość wynagrodzenia za pracę a zajętość konta z wolną od potrąceń kwotą

• Autor wątku Autor wątku adik38
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adik38

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,mam pytanie,czy komornik może zajac konto bankowe na które wpływa tylko część wypłaty wolna od zajęcia komorniczego?Z mojej wypłaty część zostaje przez pracodawcę przekazywana na konto komornika,a na moje prywatne konto wpływa tylko pozostała kwota-czyli część wolna od potrąceń.Właśnie dostałem pismo o zajętości rachunku bankowego,co zrobić,żebym mógł odbierać moją część wynagrodzenia?

adik38 napisał:
Witam,mam pytanie,czy komornik może zajac konto bankowe na które wpływa tylko część wypłaty wolna od zajęcia komorniczego?
Jeżeli pod pojęciem konta bankowego ma Pan na myśli rachunek bankowy to odpowiedź brzmi zależy - od wniosku wierzyciela i zakresu tytułu wykonawczego. Ale co do zasady TAK (99% przypadków).

adik38 napisał:
co zrobić,żebym mógł odbierać moją część wynagrodzenia?
Zacząłbym od skorzystania z opcji SZUKAJ znajdującej się na tym forum. Odpowiedź na to pytanie (oraz to wcześniejsze) jest udzielana regularnie.

Ostatnia edycja:
Chyba odpowiedzi/sugestie mają nadal za mało "nutki" dydaktycznej skoro notorycznie o to samo wszyscy pytają i o zgrozo, potem ( niby po przeczytaniu ) dalej pytają o to samo, bo nie znaleźli satysfakcjonującej odpowiedzi.

Może warto zastanowić się nad tematem przyklejonym, jeśli o tego typu pytania chodzi.

Co to da ... skoro osoby zalogowane na forum w 2009, 2010 pytają o coś właśnie "przyklejonego" ...
Lepiej zapytać niż poszukać ...

Powrót