Zakaz konkurencji

• Autor wątku Autor wątku Hannah12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

Hannah12

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

pracownik pracuje w firmie A na umowę o pracę. Jest księgowym w dużej międzynarodowej firmie. Spółka dla której usługi świadczy zajmuje się produkcją elektroniki. Ma w umowie zakaz konkurencji.

Czy podjęcie pracy na umowę zlecenie, w firmie B, polegającą na obsłudze klienta sklepu internetowego z branży modowej będzie złamaniem zakazku kokurencji?

Jak zakaz dotyczy prowadzenia rozliczeń to raczej tak , wszystko zależy od zapisów w umowie zakazu , najlepiej sprawdzić u prawnika w realu

Mam pytanie z innej strony, obecnie pomagam w firmie jako wsparcie księgowości na umowę zlecenie. Chcę zacząć pracę w innej firmie na umowę o pracę, ale chcą abym podpisała zakaz konkurencji. Czy w wyniku tego, że umowa z pierwszą firmą była wcześniej podpisana niż umowa w drugim miejscu to zakaz konkurencji będzie obowiązywał dla mojej pracy dodatkowej?

Jezeli podpiszesz umowę to niestety ale będziesz musiała zrezygnować z "wsparcia"
chyba ze zadbasz o odpowiednie zapisy np. zakaz dotyczy tylko umów zawartych po terminie ....

Powrót