Zakaz korzystania z komórek

• Autor wątku Autor wątku Mrs.Qamil
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mrs.Qamil

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam od razu powiem że nie wiem czy umieściłem swój temat w odpowiednim dziale jeżeli nie bardzo za to przepraszam.
Przechodząc do sedna w mojej szkole jest regulamin wewnątrz szkolny który głosi między innymi : "Warunków korzystania z telefonów komórkowych i innych urządzeń elektronicznych na terenie szkoły - wprowadza się całkowity zakaz korzystania przez uczniów z telefonów komórkowych i innych urządzeń elektronicznych na terenie szkoły . Nie dostosowanie się do powyższego zalecenia powoduje zarekwirowanie telefonu przez wychowawcę lub innego nauczyciela"
Do szkoły przyniosłem SmartWatch , nosiłem go na ręce . Nie użyłem go ani razu więc wydaje mi się że nie złamałem regulaminu szkoły , nauczyciele kazali mi jednak zdjąć zegarek a jeśli tego nie zrobię będzie mi zabrany. Nie oddałem jednak zegarka ponieważ byłem pewny że w żaden sposób nie złamałem zasad w końcu posiadanie nie powinno uchodzić za używanie prawda? Jednak sprawa poszła o wiele dalej. Dyrektor stwierdził że nie może pozwolić żebym był wyjątkiem i łamał bezczelnie regulamin w tym celu zrobił on nawet specjalny apel w którym powiedział że jeden z uczniów próbuję pogwałcać zasady szkolne. Dziś zegarek próbowano mi zabrać ponownie powiedzieli że mam czas do zastanowienia się do jutra a jeżeli nie przestanę go nosić to tym zajmie się prokuratura a ja będę miał zachowanie nieodpowiednie. Moje pytanie brzmi czy szkoła ma prawo wymierzyć mi taką "sprawiedliwość"? Wydaje mi się że regulamin czarno na białym mówi o zakazie korzystania a nie posiadania , sam nie wiem co myśleć

nosisz smartwach i chcesz powiedzieć że ani razu na niego nie spoglądasz? To po co go nosisz. Spojrzenie oznacza korzystanie.

Kup sobie normalny zegarek na czas szkoły a nie cwaniakujesz jak obejść przepisy

Powrót