zakaz opuszczania kraju a wyjazd za granice

• Autor wątku Autor wątku angielo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

angielo

Użytkownik
Odpowiedzi
43
Witam mam pytanie czy jezeli ktoś ma zakaz opuszczania kraju to czy np. jak wyjedzie do Słowacji czy w czasie rutynowej kontroli drogowej Policja dowie się że taki zakaz dana osoba ma? czy to jest gdzieś w Unijnym systemie zapisane?
Proszę o odpowiedź
dzięki

angielo napisał:
Witam mam pytanie czy jezeli ktoś ma zakaz opuszczania kraju to czy np. jak wyjedzie do Słowacji czy w czasie rutynowej kontroli drogowej Policja dowie się że taki zakaz dana osoba ma? czy to jest gdzieś w Unijnym systemie zapisane?
oczywiście że tak- a jakżeby inaczej można "dyscyplinować" osoby które tego zakazu nie chcialyby przestrzegać... ?

No w sumie to jest dobra odpowiedź ale.... czy realnie Policjant jest w stanie sprawdzając papiery stwierdzić przy rutynowej kontroli żę akurat ona nie moze opuszczać Kaczogrodu ?

moze:) - nie papiery -tylko sprawdzając osobę w systemie..:)

ok. dzięki za info ;) a masz może gdzieś wzór pisma/prośby o uchylenie zakazu opuszczania kraju ?

Mam problem.13 lat temu zostałem zatrzymany w niemczech za prace na czarno.Miałem zakaz wjazdu na teren Niemiec i karę do zapłaty.Na granicy też byłem w komputerze.Po 5 latach chciałem wyjechać do Fracji i na granicy niemieckiej zostałem zatrzymany i cofnięty.Teraz chcę lecieć do Irlandii(gościnnie).Obawiam się,że na lotnisku zostanę zatrzymany.Czy ktoś miał podobna sytuację?Proszę o odpowiedzi mój numer gg- 7150460.

Powrót