Zakaz opuszczania kraju

• Autor wątku Autor wątku bijouu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bijouu

Użytkownik
Odpowiedzi
76
Witam! Odroczono mi wykonanie kary na dwa miesiace, zamierzam wystapic ponownie o kolejne odroczenie (sam sedzia mi to zasugerowal). moje pytanie brzmi, czy warto pisac o zniesienie zakazu opuszczania kraju po tym odroczeniu, poniewaz mam propozycje pracy w transporcie miedzynarodowym i uprawnienia kierowcy, a sam wniosek o odroczenie argumentowalem trudna sytuacja finansowa oraz zaciagnietym kredytem, ktory musze splacic. jakie mam szanse na uzyskanie zniesienia zakazu. zaznaczam ze w mojej sprawie zlozylem poreczenie majatkowe, ktore nadal jest w depozycie sadu.

Przez kogo, kiedy i z jakiego powodu masz orzeczony zakaz opuszczania kraju?

A Pan ma inną sprawę w toku?

Z tego co Pan napisał wynika, że Pańska sprawa jest zakończona a zakaz opuszczania kraju jest środkiem zapobiegawczym stosowanym w toku postępowania więc zakończenie prawomocne sprawy powoduje uchylenie zakazu.

Chyba, że zakaz jest stosowany w innej sprawie, wtedy te odroczenie nie będzie miało żadnego wpływu.

zakaz opuszczania kraju

zakaz wprowadzil mi jeszcze prokurator trzy lata temu, zostalem zwolniony z aresztu po przesluchaniu swiadkow i orzeczono wobec mnie poreczenie 3 tysiace zlotych, dozor i zakaz opuszczania kraju-byla to propozycja mojego adwokata ktora zatwierdzil sad. sprawa dotyczyla art. 157.

zakaz

nie mam zadnej innej sprawy w toku, wyrok prawomocny sadu apelacyjnego zapadl we wrzesniu, zlozylem kasacje, ale to dziwne bo moj adwokat twierdzi ze zakaz nadal obowiazuje dopoki nie pojde odbywac kare i sam nie napisze wniosku o zniesienie.

Jeśli żaden z Sądów środkazapobiegawczego nie uchylił to nie jest wykluczone że nadal on obowiązuje. Wniosek o jego uchylenie możesz napisać w każdej chwili.

prokurator postanowil ze bedzie dla mnie najlepszym srodkiem zapobiegawczym zakaz opuszczania kraju.
Sprawy sadowej jeszcze nie bylo ale bylam juz przesluchiwana.
Chcialabym wyjechac za granice na 3 dni do znajomej bo wychodzi za maz i chcialabym pojechac. Moja znajoma mieszka na Ukrainie
Piszac do prokuratora pismo o tymczasowe uchylenie zakazu nie ma szans na uchylenie.
Czy sprawdzajac moj paszport w komputerze przez straz graniczna moze wyskoczyc im informacja ze posiadam zakaz opuszczania kraju??
Prosze o szybka odpowiedz

Powrót