Zakaz picia wody - wodociągi ,a zwrot kasy za opróżnienie własnej instalacji

• Autor wątku Autor wątku marcx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marcx

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam
Mam wodę z wodociągów . Ostatnio wydano komunikat ,żeby nie użytkować wody bo jest skażona . Co mam w takim razie zrobić z skażoną wodą ,która znajduje się w bojlerze ?
Jeżeli opróżnię instalacje to będę stratny i kto mi zwróci kasę ?
Czy jak opróżnię zbiornik i złożę reklamację to zwrócą mi kasę za te 200 litrów wody + ścieki ?
Czy mogę domagać się zwrotu kasy za oczyszczenie własnej instalacji z bakterii ,które są wynikiem zaniedbań z strony wodociągu ?

Nie używać czy nie pić? 200 litrów to będzie za wodę i ścieki z dobre 2 złote. Faktycznie problem spory.

Nie wolno pić wody co oznacza w praktyce spuszczenie jej w kanał . Dlaczego mam niby darować komuś te 2 zł ? Nikt mi kasy darmo nie daje. Ja na wszystko muszę zapracować.

ps.
To przelewaj mi na konto co miesiąc 2 zł i temat uznam za zamknięty skoro dla ciebie 2 złote to wielkie nic.
Tak na poważnie. 100 tysięcy odbiorców razy 2 zł daje 200 tysięcy zł . Faktycznie grosze .

Ciągle 2zł bo cała reszta odbiorców będzie normalnie z tej wody korzystać oprócz spożycia.

Zamiast trollować odpowiedziałbyś na pytanie , w jaki sposób odzyskać kasę.
Płacę kasę za wodę spełniającą określone normy i mam taką mieć . Jak inni się nie szanują to już nie mój problem .

ps.
Korzystasz z wody zawierającej bakterie ? Będziesz taką skażoną wodą mył naczynia ,albo kąpał się ,żeby nabawić się syfu ? Ty kpisz ? Czy nabijasz sobie posty ? Coś ci się chyba pomyliła Polska z afryką ...

Przeczytaj umowę a zapewne dowiesz się, że PWiK jest w niej zabezpieczony na wypadek awarii. Sam taką umowę podpisaleś i nic nie poradzisz. Mogłeś nie podpisywać i brać wodę ze studni.

Pier****lisz jak jakisz głupi . Raz ,że podłączenie się do kanalizacji jest obowiązkowe ustawowo ,a dwa w bloku studni nie ma .

Powrót