A
aret
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam, mam zakaz prowadzenia pojazdów który kończy się w tym roku. Chciał bym zrobić kurs na operatora koparko-ładowarki i tu moje pytanie- czy mogę ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Bleki_II napisał:Śmiało kolego możesz zaczynać kurs na operatora :brawo: gdyż według przepisów możesz pracować tym sprzętem jeśli oczywiście zdobędziesz odpowiednie uprawnienia.Oczywiście również według przepisów będziesz mógł tym sprzętem poruszać sie
ale tylko po terenie budowy:evil
do poruszania się po drogach publicznych oprócz książeczki operatora potrzebne jest prawo jazdy kat.B)Życzę powodzenia.
Oczywiście, że nie może poruszać się po terenie budowy. Zakaz dotyczy prowadzenia pojazdów mechanicznych, a nie prowadzenia poj.mech. na drogach publicznych.W swojej wypowiedzi napisałem że może poruszać się po terenie budowy(Teren odpowiednio oznakowany tablicami informacyjnymi,ogrodzony itd.
Dzięki, że mnie uświadomiłeś, myślałam, że ma się tą koparką bawić...Ten operator ma tym sprzętem pracować a nie jeżdzić