Z
zadyma84
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Mam tu pewien problem,ponieważ w listopadzie 2010r. niemiecka policja zrobiła mi zakaz jazdy po niemieckich drogach na moim prawku. W załączonych kartkach które,mi przysłali były wyszczególnione mandaty z przed 5 czy 6 lat dzięki którym uzbierałem w sumie 15punktów. a z tego co wiem bo nawet sami mi przysłali w innej z tych kart które dostałem w tym liście,można mieć punktów razem 18 w niemczech. Mam kolege w niemczech który,dzwonił w mojej sprawie do Frankfurtu nad Odrą skąd przyszły te wszystkie dokumenty i wiem,że mam tam u nich do zapłacenia około 400 euro po czym jak to zapłace dostane wniosek o skierowanie na kurs który kosztuje 75 euro (tak mu powiedzieli) i trwa tydzień czasu. do czego zmierzam: zapłacić,zapłace ale kurs jak zrobić nie znając języka??? Czy ktoś może wie jak,gdzie i czy wogóle można się odwołać od tego zakazu nie mając tak naprawdę wszystkich tych 18-u punktów??? Jeśli ktoś zna zródło gdzie mogę zdobyć jakieś info na temat odwołania w mojej sprawie to proszę napisać. Pozdrawiam. KRZYSIEK