Zakaz przebywania za kradzież

• Autor wątku Autor wątku lesniczy1985
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lesniczy1985

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, w ostatnim czasie popełniłem na terenie Niemiec dwukrotnie drobnych kradzieży sklepowych. Zostałem ukarany przez policję grzywną po 100 euro a przy drugim mandacie także jakimś ograniczeniem na 12 miesięcy. Jako , że nie znam języka niemieckiego zrozumiałem , że nie mogę wchodzić na tereny danych sklepów. Jednakże nie mam pewności czy chodzi o całkowity zakaz przebywania i czy jest to zakaz na cały kraj, czy też nie mogę po prostu kraść ponieważ jest to zakłócanie miru domowego. Gdybym chciał podjąć normalną pracę czy jest możliwość , że jest to całkowity zakaz przebywania i wtedy zostanę pozbawiony wolności do czasu sprawy czy też mogę przebywać na terenie Niemiec przestrzegając prawa? Bardzo proszę o pomoc w tym temacie.

Mimo tych drobnych kradzieży sklepowych masz prawo przebywać na terenie całej Europy, w tym także Niemiec i Polski. Z tego co piszesz wynika, że nie została wydana żadna decyzja administracyjna, nakazująca Ci opuszczenie Niemiec. A zatem możesz przebywać w Niemczech i tam podjąć pracę.

Powrót