Zakaz wstępu na wydarzenia

• Autor wątku Autor wątku MartwaSyrenka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MartwaSyrenka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam

Zacznę może od tego,że od 2014 roku jeżdżę na festiwal oraz imprezy odbywające się co jakiś tam czas ,w określonym środowisku muzycznym.Każdy zainteresowany taką muzyką może kupić bilet internetowo bądź na bramce w dniu wydarzenia.Są to wydarzenia organizowane przez jednego człowieka,któremu pomaga parę osób.Znałam dziewczynę,która bardzo wiele wkładu dawała w to wszystko,zakazał on jej wstępu.
Spotkałam się z tą osobą 9 miesięcy temu,sam to zakończył bo znalazł kogoś innego,mimo wszystko miałam wstęp przez cały ten czas ,dopiero parę dni temu została mi przekazana wiadomość przez znajomego(nawet nie raczył osobiście ) ,że mam zakaz wstępu i wszyscy,którzy mówią o nim za jego plecami także.To nie jest normalne,to nie jest postawa dorosłego człowieka ani organizatora.Próbowałam zdementować to,że ja cokolwiek o nim mówię,nie chciał moich wyjaśnień, powiedział,że jestem osobą niemile widzianą i mam nawet nie próbować przyjeżdżać bo nie wejdę po czym mnie zablokował.Bliscy znajomi się oburzyli,wspierają mnie,ale ja nie chce tak,nie chce żeby ten człowiek traktował w taki sposób ludzi,którzy nic mu nie zrobili,wręcz promowali te wydarzenia i pomagali.Te imprezy nie są zaproszeniowe ,każdy ma prawo do kupienia tego biletu,z tego co wiem to jeśli ktoś robi rozróbę można go wyrzucić z wydarzenia,ale bez przyczyny nie wpuścić nawet jeśli wstęp ma każdy kto zapłaci ? 0_0
Impreza ta jest rozgłaszana,plakaty są wywieszane po mieście,ulotki wędrują po innych imprezach w innych miastach, na stronach z podobną muzyką huczy od zachęcania wszystkich,a tylko niektóre,konkretne osoby bez żadnego powodu,tylko z osobistego widzimisię i chęci zrobienia na złość przez organizatora mogą nie wejść ? czy tak można bez konsekwencji robić?
przecież to dyskryminacja :/ nie wierzę,że takie traktowanie jest legalne.
Jest to dla mnie ważne ze względu na to iż takie zespoły nie występują w Polsce,jest to jedyne takie miejsce ,które skupia ich parę i na dobrym poziomie,zostałam bezpodstawnie usunięta i bardzo mnie to boli.
Co mogłabym w tym wypadku zrobić ?
Czy mogę gdzieś zgłosić takie traktowanie ,czy może zostać upomniany ?

Pomocy :(
[Dziękuję za przeczytanie,mam nadzieję,że napisałam to w dobrym wątku i wszystko dobrze ujęłam,przepraszam za błędy]

Ostatnia edycja:
Powrót