Zaklad karny na terenie NRW

• Autor wątku Autor wątku asiajaworski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

asiajaworski

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Chciala bym sie dowiedziec gdzie moge uzyskac pomocy co do informacji o organizacji zakladow karnych czy sledczych na terenie NRW? Mam adwokata niemieckiego, za kazdym razem bedac z nim w kontakcie musze zalatwiac kogos do tlumaczenia....jest to troche meczace a cierpliwosc przyjaciol moze sie kiedys skonczyc, wiec szukam pomocy tu i tam, gdzie sie tylko da. Nie wiem jakie panuja tam zasady, wiem ze mojego konkubenta zamkneli w piatek wieczorkiem, mamy dwojke dzieci....jedno moje, jedno jest jego, (matka dziecka wogole sie nim nie interesuje). Mieszkamy w Niemczech od trzech lat razem. Jak mowilam zalatwilam juz mu adwokata ale nie wiem co i jak w sprawie widzen, czy ja jesli nie potrafie rozmawiac po niemiecku to czy bede mogla miec widzenie(przeciez na chlopski leb to i tak nie beda wiedziec co do niego mowie a nie chce mi sie wierzyc ze jestem jedyna ktora przychodzi na widzenie i nie zna jezyka niemieckiego, bo przeciez jest to kraj wielonarodosciowy). No i jestem po czesci w kropce, zaczynam troche sie denerwowac :mad: bo chyba ze strony jego rodziny nie wiem czy mozna do konca liczyc na jakas pomoc......a moja rodzina jest w Polsce.....wiec jesli ktos cos wie w tej sprawie prosze o kontakt lub tez o odpowiedz.....z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam

Witam. Ja jestem w podobnej sytuacji, tylko ze ja mieszkam w Polsce a mojego faceta zatrzymano w Niemczech. Otrzymałam pismo po niemiecku o informacji zatrzymania mojego faceta i adres na który mam wysłac pismo o widzenie sie z nim.

Jesli dostałas równiez takie pismo powinnas miec tam adres gdzie masz skierowac swoje podanie o widzenie się. Wystarczy napisac podanie o tresci:

Ich ...<- tu Twoje Imie Nazwisko adres kraj
mochte zum bald moglichsten Termin einen Sprechschein mit Herrn... <- Tu nazwisko i imie Twojego faceta geschaftszeichen...<- (jesli dostałas pismo poowinnas podac tu numer sprawy, powinnien być na poczatku listu) i na koncu haben.

Mam nadzieje ze choc troche moze Ci to pomóc. Ja juz swoje wysłalam, czekam na odpowiedz.

Pozdrawiam

temat mozliwosci odwiedzenia osadzonego i praw przyslugujacych odwiedzajacym i osadzonym byl juz poruszany w tym dziale, proponuje uzyc funkcji "szukaj"... to nie gryzie ;)

Powrót