Zakład Karny w Iławie

• Autor wątku Autor wątku Kala77
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kala77

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Przepraszam jeśli temat istnieje, ale nie mogę nic znaleźć. Proszę was o info jak tam jest mój "mąż" trafił tam kilka dni temu, od 29 marca siedział w AŚ w łodzi gdzie mieszkamy, niestety przenieśli go aż do Iławy, przez telefon nie mogę się niczego dowiedzieć( rodo), muszę jechać 300 km, aby się dowiedzieć czegokolwiek . Dostał 3 lata za 280.2 jest pierwszorazowy.
Ile osób może być na widzeniu?
Jak często mogę go odwiedzać ?
Czy ma możliwość pracy?
(nie wiem na jakim " oddziale jest i czy w ogóle tam jest, ale tak mi powiedzieli w aś w łodzi )
Jak w przepustkami i wokandami ?
Za wszelkie informacje będę ogromnie wdzięczna ew poproszę o linki z tematem . niewiele jest informacji o tym zakładzie ...:rolleyes:

Wszystkie informacje znajdziesz w internecie a przeniesienie do innego ZK 300 km od domu to zadna nowosc odwiedziny to cała wyprawa,

Dziękuję za odpowiedź, w internecie szukam od niedzieli i są to szczątkowe informacje :(

Szczątkowe informacje? Na stronie internetowej tego zakładu byłaś? Tam są wszelkie informacje dotyczące widzeń.
Na pozostałe pytania odpowiedź jest prosta: ma możliwość pracy, przepustki są udzielane zgodnie z obowiązującymi przepisami, "wokanda" to spis spraw sądowych w danym dniu.

Na stronie byłam, chodzi mi o opinie osób które tam były.
Dziękuję za odpowiedzi pomału wszystkiego się dowiadwiaduję.
Jeśli ktoś będzie jeszcze wiedział jak tam jest z przepustkami i są szanse wyjść z Iławy po połowie wyroku ?

Byłam w Iławie "z wizytą", w imieniu pracodawcy rozmawiałam nt zatrudniania więźniów. Z informacji tam uzyskanych wynika, że każdy więzień, który zostanie zakwalifikowany do pracy na zewnątrz i chce pracować, to tą pracę dostaje.

212121gość napisał:
Byłam w Iławie "z wizytą", w imieniu pracodawcy rozmawiałam nt zatrudniania więźniów. Z informacji tam uzyskanych wynika, że każdy więzień, który zostanie zakwalifikowany do pracy na zewnątrz i chce pracować, to tą pracę dostaje.
I to jest doskonała wiadomość dziękuję :D

Powrót