Zakład Karny Warszawa Białołęka - cz. II

• Autor wątku Autor wątku hera1200
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

hera1200

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
RE: Zakład Karny Warszawa Białołęka

mozecie mi pomoc w sprawie widzenia lub paczki?kiedy sie moge starac cos podac.

----------------------------
Niniejszym otwieram drugą część wątku o ZK Białołęka. Moderator
-------------------------

Ostatnią edycję dokonał moderator:
RE: Zakład Karny Warszawa Białołęka

hera1200 napisał:
mozecie mi pomoc w sprawie widzenia lub paczki?kiedy sie moge starac cos podac.

Wszystko zależy od organu dysponującego. Prokuratura albo sąd. I tam należy zapytać. Co do paczek. To jest to 5 kg i najlepiej włożyć lepszej jakości wędliny paczkowane z dłuższym terminem przydatności. I produkty których nie ma na kantynie. Wszystko musi być hermetycznie zapakowane. Nie może być herbat liściastych, napojów itp. rzeczy. Wszystkiego można się dowiedzieć dzwoniąc do placówki.

Witam,
Mam jedno proste pytanie czy osadzony posiadający podgrupę P3 może przebywac w zk Białołęka ?? Czy powinien być osadzony w jakimś oddziale zewnetrznym np.Bemowo?
z góry dziękuję za odpowiedź :)

cześć, powiedzcie mi proszę jak należy się starać o przyznanie przepustki ? wiem tylko tyle, ze moj łobuziak musi napisac jakis wniosek, ale czy ktoś jest w stanie mi dokladniej napisac jak to wszystko powinno wygladac ? z góry bardzo serdecznie dziekuje :)

Witam, w poniedziałek wysłałam swojemu narzeczonemu 150 zł na konto zk białołęka, będąc u niego w piątek na widzeniu poinformował mnie, że nie dostal jeszcze żadnych pieniążków. Bardzo mnie to zaniepokoiło i pojechałam do banku dowiedzieć się czy może nie nastąpił zwrot pieniędzy,poczym poinformowano mnie, że jest to już na koncie zk, wiecie może czemu jest az tak znaczne opuznienie z ich strony?Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedz

z tego co mi wiadomo,powinien miec staly kontakt z psychiatra i otrzymywać leki, oczywiście nie obowiązują go takie same prawa, ale różnie to bywa, lepiej nie robić sobie nadziei.

aleksandragro napisał:
poczym poinformowano mnie, że jest to już na koncie zk, wiecie może czemu jest az tak znaczne opuznienie z ich strony?Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedz

Wypiski są w określone dni, przykładowo 5,15,25 dzień miesiąca.
I to nie żadne opóźnienie a widocznie wewnętrzy regulamin.

szka napisał:
Wypiski są w określone dni, przykładowo 5,15,25 dzień miesiąca.
I to nie żadne opóźnienie a widocznie wewnętrzy regulamin.

Dziękuje Ci slicznie, Szka. Bardzo mnie uspokoiłaś. :ok:

powiedzcie mi dziewczyny, czy któryś z Waszych łobuziaków dostał przepustkę na Białołęce w ogóle ? bo nie wiem czy w ogole jest sens sie starac, skoro wszystkie prosby odrzucaja. slyszalam, ze jest bardzo ciezko o przepustke

Tam w ogóle jest ciężko o cokolwiek, wszelkie proźby ,,gina w akcji" więc niestety bardzo marne szanse żeby nie powiedzieć, że zerowe :(

Dobrze ,,podania" i tak każdy wie o co chodzi...:???:

Witam mój mąż miał do odsiadki 1,5 roku przed wczoraj zabrali go do zakładu karnego na Białolęce(tak jak stał w jednych ciuchach i nic więcej) w piątek mam pierwsze widzenie jestem kompletnie zielona w tym temacie bardzo proszę kogoś o pomoc bo nie wiem co mogę mu dać a co nie i jak to wszystko wygląda czy mogę mu dać papierosy itd. XXXXXXXXXXXXX - proszę o zapoznanie się z regulaminem forum przed pisaniem postów! (mod.)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Czy może ktoś mi napisac jak jest w ZK na Białołence???.....czy jest możliwość i jakie szanse są z tamtąd pojechać na inny ZK po wcześniejszym złożeniu podania o teransport.....jeśli jest możliwość to ile trzeba czekać???

Moj chlopak byl na bialolece 5 miesięcy. teraz przewieźli go do Radomia, bo na bialej podobno byl tylko do czasu ukonczenia 21 lat i zrobienia wszystkich badan diagnostycznych. na bialolece ogolnie nie jest źle. plusem jest to, że sa fajne widzenia. siedzisz przy okraglych stolikach, mozesz sie poprzytulac, calowac, nikt ci nie chodzi miedzy stolikami i nie slucha o czym rozmawiasz. przed wejsciem na sale widzen mozesz zmowic dobry zestaw obiadowy, ktory pani kucharka przynosi w trakcie widzenia, jest cieply i naprawde dobry. duze porcje. mozna sie najeść. Moj chlopak narzekał tylko na jedzenie na oddziale, bo dawali małe porcje i akurat takie jedzenie, ktorego on nie lubi, ale jest wybredny, wiec moze to dlatego. no i dlugo sie czeka na odpowiedzi zwrotne na wszelkiego rodzaju prośby i wnioski. a co do transportu to mozna pisac wnioski o transport do innego ZK, ale z tego co wiem to trzeba to jakos dobrze umotywowac. a ile trzeba czekac na to to nie mam niestety zielonego pojecia.

Może ktoś coś napisać jak teraz jest na Białołęce?jak wygląda widzenie jak się tam dostać

Niedawno wyszedłem po ponad miesiącu AŚ.
Jak porównuję to z tym, co pisano o tym miejscu w postach sprzed 3-5 lat, to zmieniło się tylko to, że niektóre cele są częściowo wyremontowane i od 1 lipca ustawodawca zabronił dostarczania paczek żywnościowych z zewnątrz - można je tylko skomponować przez ich sklep internetowy, który w ofercie ma tylko to, co figuruje w kantynie.

Na widzenie z osadzonym zatrudnionym trzeba troszke czekać poniewaz duzo osób przyjezdz wtedy. Przed wejściem na teren oczywiście trzeba poddać się kontroli i można że soba zabrać pieniądze oraz jedna chusteczkę.

Powrót