Zakłady Karne Wielka Brytania ENA

• Autor wątku Autor wątku sylwunia1723
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sylwunia1723

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam! Mam na imie Sylwia.Wiem ze teraz duzo osob spotyka sie z zatrzymywaniami swoich osob bliskich przez tzw ENA. Jezeli potrzebujecie informacji albo moze macie jakies pytania.Piszcie smialo.Napewno odpisze. Sama to przezylam wiec wiem jak moze byc ciezko... Pozdrawiam:):)

jak szybko aresztoje ena ,czy daja czas sie wstawic,czy odrazu areszt stosuja

witam sredecznie, w naszym przypadku ENA zostal wystawiony w marcu tego roku, do UK dotarl w sierpniu a moj S zostal aresztowany pod koniec wrzesnia wiec wczesniej czy pozniej niestety kazdego to dosiegnie :rolleyes:

Ostatnia edycja:
jak zlapia to aresztuja,przewoza do ZK z ktorych sa przeprowadzane ekstradycje i czeka sie tam na sprawa tak ok.2 tyg,pozniej wsadzaja kilka osob w samolot ktory lata do polski tak co 2 tygodznie do Warszawy

Polska odmawia wykonania ENA jesli:

wydanie jest zakazane w stosunku do osoby podejrzanej o popelnienie , bez uzycia przemocy, przestepstwa z przyczyn politycznych, a takze w sytuacji gdy wydanie " bedzie naruszac wolnosc i prawa czlowieka i obywatela"

mysle ze inne panstwa stosuja wzajemnosc

mam pytanie: czy gdzies publikuja ENA do wgladu przez kazdego tj na kazdej stronie komendy w polsce

Witam mam takie pytanko, kolega jest poszukiwany listem medzynarodowym, powiem krotko historie, on pracowal w domu starcow w anglii prawie 2 lata no i kierownik dla jemu karte od jakiegos dziadka aby pieniazki odebral na tego dziadka potrzeby co tez zrobil, pieniazki i druki z bakomatu podal rowniez kierownikowi, no i teraz problem po prawie roku czsu wyzucili go z pracy i oskarzyli go u kradzies karty bankomatowa i rowniez kradzies z pieniazkow z konta, kolega nie wstawil sie na sprawe w anglii i teraz go prawdopodobnie poszukuja listem europejskim, co w 100 % niewiem, co ma teraz zrobic?? i kiedy taki list gonczy sie przedawni, jezeli wogole sie przedawni, fakt ze sie teraz ozenil i zmienil nazwisko na nazwisko zony, ale moze wrucic do angli i nawet jak niewzial ta kase ja splacic bez tego ze go nakryja?? Tzn, ma nowy paszport, legalny poniewaz zmienil nazwisko, Prosze o informacje, kolega jest jak narazie w USA. prosze o szczere informacje, poniewaz chce mu jakos pomoc, on to przestepstwo nie popelnil.

Powrót