Zakończenie umowy o pracę na czas określony

• Autor wątku Autor wątku Kopytko21
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kopytko21

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Dobry wieczór,
jestem zatrudniony na czas określony od 2 października do 31 grudnia, pełen etat, umowa o pracę. Już wiem, że nie chcę jej przedłużać (natomiast domyślam się, że pracodawca chętnie by ją przedłużył), ale zastanawia mnie jedno - co z okresem wypowiedzenia w takim wypadku? Kiedy powinienem dać znać szefostwu, że dziękuję za dalszą współpracę?

+ w poprzedniej pracy przysługiwało mi 26 dni urlopu i w związku z rozwiązaniem umowy w marcu br. musiałem cały urlop wykorzystać. Czy ktoś mógłby powiedzieć mi - ile dni urlopu otrzymam po przepracowaniu ww. 3 mcy?

Kopytko21 napisał:
co z okresem wypowiedzenia w takim wypadku? Kiedy powinienem dać znać szefostwu, że dziękuję za dalszą współpracę?
Nie ma okresu wypowiedzenia jeżeli umowę chcesz zakończyć z upływem terminu
Nie musisz informować pracodawcy ,że nie jesteś zainteresowany dalszą współpracą , pewnie przed końcem zatrudnienia pracodawca zapyta o dalsze zatrudnienie

Ile dokładnie wykorzystałeś urlopu u poprzedniego pracodawcy ?

cologniola napisał:
Nie ma okresu wypowiedzenia jeżeli umowę chcesz zakończyć z upływem terminu
A co z ekwiwalentem urlopowym? Czy dobrze myślę, że jak dam im znać wcześniej, to najpewniej wyślą mnie na urlop, a jak się nie odezwę, to jest szansa na ekwiwalent?

cologniola napisał:
Nie musisz informować pracodawcy ,że nie jesteś zainteresowany dalszą współpracą , pewnie przed końcem zatrudnienia pracodawca zapyta o dalsze zatrudnienie
Rozumiem, że jest to tylko kwestia mojej kultury i bycia w porządku?

cologniola napisał:
Ile dokładnie wykorzystałeś urlopu u poprzedniego pracodawcy ?
Ze świadectwa pracy wynika, że 13 dni.

Napisz do kiedy byłeś zatrudniony u poprzedniego pracodawcy , bo jak krócej niż do końca czerwca to urlop obecnie ci może nie przysługiwać , chyba ze w tych 13 dniach był jakiś zaległy z tamtego roku

Powrót