Zakup 2 przedmiotow a odstapienie od 1.

• Autor wątku Autor wątku ironkorn
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

ironkorn

Użytkownik
Odpowiedzi
48
Witam was i mam takie pytanie.Kupilem 23.12.2014r na Allegro od jednego sprzedawcy na jednej aukcji Tv a na drugiej mikrofalowke.
Napisalem sprzedawcy zeby wystawil osobno faktury do nich ale przyslal mi calosc zakupu na jednej.
Chcialem oddac TV i czy musze tez zwracac kuchenke?
Na stronie sklepu w regulaminie pisze:
"W przypadku odstąpienia od umowy sprzedaży towaru zakupionego w zestawie z innym produktem zwrotowi podlega cały zestaw"

Tylko to jest regulamin ze strony sklepu a ja u tego sprzedawcy kupowalem na Allegro bo tez wystawia tam przedmioty.

kupiłeś na firmę czy jako konsument?

Jeżeli taka informacja jest w aukcji a cena kuchenki była promocyjna w związku z zakupem telewizora to sprzedawca ma rację.

Kupiłem jako konsument.Cena kuchenki normalna cena, to była całkowicie inna aukcja.Na aukcji tv i kuchenki nie ma takiej informacji. Taka informajaja jest na stronie tego sklepu w zakładce regulamin. Ale to nie był zakup przez stronę internetową tylko przez allegro.To jak bym kupił te dwie rzeczy przez stronę to musiał bym oddać chyba dwie ale jak przez allegro i na osobnych aukcjach przecież to są chyba dwie osobne umowy.

Ostatnia edycja:
Masz prawo odstąpić od umowy kupna jednego lub 2 przedmiotów. Razem czy z osobna.

Powrót