zakup 51% udziałow w aucie

• Autor wątku Autor wątku palec1981
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

palec1981

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
kupiłem 51% auta co robić

witam zakupilem auto od czlowieka ktory kupił je na licytacji komorniczej i okazało sie ze to tylko 51% udziałów w aucie co dalej robic jak do niego zadzwoniłem to powiedział ze on ma to auto od pół roku i jest wszystko ok,mam sobie jezdzic i bedzie dobrze ale ja sie teraz boje to auto rejestrowc zeby bank jakis mnie nie nachodzil o spłate 49% co robic

Ostatnia edycja:
Kto widniej w dowodzie rejestracyjnym nabytego pojazdu?? (w czsci głownej i uwagach).

Mam nadzieję, że mnie nikt nie zabije za odświeżenie tematu.
Sytuacja podobna ale zakupione udziały w moim przypadku wynoszą 3/4 auta - w dowodzie są wpisane dwie osoby fizyczne, a sprzedaż odbyła się za pisemną zgodą sądu.
Wg. informacji sprzedawcy mam się niczego nie obawiać ale chciałbym się upewnić.

Czy żyją - nie wiem. Auto było zakupione przez sprzedawcę na licytacji komorniczej, z tego co wiem chodzi o niespłacony kredyt jako powód licytacji.

Masz w każdym razie drugiego udziałowca. I tyle. 3/4 auta jest Twoje. Czego tu nie rozumieć? Obawiać sie nie masz czego, Twój udział jest Twój, zakup od komornika jest bardzo bezpieczny.

Ostatnia edycja:
O ile sprzedający jest w jego posiadaniu.
W przypadku "zakupu" na licytacji jest to bez znaczenia.

Powrót