Zakup auta

• Autor wątku Autor wątku iras81
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

iras81

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Proszę o pomoc prawną w sprawie zakupu auta-Renault Megan kombi.
Auto kupione w salonie Renault. Sprawa wygląda następująco we czwartek byliśmy z żoną w salonie i zdecydowaliśmy się na zakup w dniu 02.07.2015 podpisaliśmy umowę i zadatek. Powiedziano nam że auto będzie na wtorek 07.07.2015 jak tylko zapłacimy za auto pełną kwotę. Tak więc w poniedziałek 06.07.2015 auto zostało zarejestrowane oraz opłacone. We worek dealer zadzwonił że nie wydadzą nam auta bo jest jakaś usterka i musiałem do nich jechać do salonu. W salonie usłyszałem że prawdopodobnie jest do wymiany jakaś część przy silniku i czekają na informacje z renault Polska. normalnie wkurzony w środę miał być gotowe auto a tu czekać. Powiedział we czwartek odpowie co i jak z autem. Szykujemy się na wyjazd a tu ani auta co mieliśmy nim jechać i co tu robić dzisiaj zadzwonił dealer i powiedział że części mają i będą wymieniać-jakie nie wiem! Powiedział że auto będzie gotowe w poniedziałek za tydzień. Śmieszne. Proszę o pomoc co w tej sytuacji mogę zadziałać. Auto opłacone jesteśmy właścicielami a stoi w salonie i będą wymienić części jakie czy oryginalne? Samochód też po rejestracji jest ubezpieczone. Czekamy na auto lecz co tu zrobić rozwiązać umowę na jakiej podstawie i zakupić inne auto? Jaką rekompensatę można uzyskać za takie potraktowanie klienta i nie mówiąc jakie części!

Powrót