Zakup domu

• Autor wątku Autor wątku p4w6i
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
P

p4w6i

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Dzień dobry, czy jeśli chciałbym zakupić dom za gotówkę to jakiś urząd się dopierdzieli do tego skąd wziąłem taką kasę ?

Jeżeli z twoich zeznan rocznych wynika, ze mogles tyle zaoszczedzic to nie.
A jak jednak cos nie gra to najwyzej zaplacisz 75% podatku od nieujawnionych dochodow.

Cóż dziękuje dobrze wiedzieć, że żyjemy w kraju złodziei :)

O okradaniu Nas przez państwo wymyślając głupie przepisy :)

No wybacz ale jeżeli nie masz żadnych dochodów a kupujesz mieszkanie za 400 tys zł to coś jest nie tak. Np można pracować cale życie na czarno ale to nie jest okradanie państwa tylko mnie.

Regand napisał:
Jeżeli z twoich zeznan rocznych wynika, ze mogles tyle zaoszczedzic to nie.
A to nie jest tak ,że mamy obowiązek trzymać zeznania podatkowe do 5 czy tam 10 lat? A jak ktoś robił przekręty 20 lat temu z dochodem to mu nic nie mogą zrobić bo przedawnienie?

Pejotwroc napisał:
można pracować cale życie na czarno ale to nie jest okradanie państwa tylko mnie.
W jaki to sposób autor tematu cie okrada? Pomyślałeś ,że ktoś mógł zarobić te pieniądze za granicą? Czyli państwo wyciąga łapska po kasę, do której w żaden sposób się nie przyczyniło byś ją miał? Kiedyś też byłem naiwny jak ty i sądziłem ,że warto być uczciwy , a nawet byłem skłonny oddać życie za te państwo w razie ew. wojny. Zmieniłem zdanie jak zobaczyłem co robią politycy z kasą podatników i jakie narodowości do Polski sprowadzają. Kraść i kraść ile wlezie. Takie jest moje motto życiowe. Oczywiście nie zachęcam do okradania. To jest moje prywatne zdanie. Te państwo jest nienormalne i nie zmienię zdania. Jak ktoś chce finansować mafie , budować dla obcych autostrady , infrastrukturę to nie zabraniam. Polska już dawno została sprzedana. Teraz to tylko kwestia ile się uda ukryć przed okupantem dochodu ^^

Ostatnia edycja:
No właśnie praca.. całe życie pracujesz masz odłożone pieniądze i nagle nie można z nimi nic zrobić :) Ani do banku ani nic kupić bo Cię zjedzą hieny .. Te hieny, które żerują na podatkach i siedzą przy korycie robiąc co chcą :) Uwielbiam ludzi którzy nie ogarniają tego i mówią, że tak jest dobrze :D Koledze wyżej polać bo widzę rozumie co chciałem przekazać :P No a tak w ogóle to nie chodzi o mnie :D

Uwielbiam takie teksty w stylu będę jeździł na gapę, przecież nikogo nie okradam. Przecież MPK jest państwowe czyli niczyje. Chodził na lewe l4, nie płacił podatków. Przecież okradam państwo czyli nikogo. A państwo to politycy czyli źli ludzie. Wystarczy trochę dorosnąć i można całkowicie zmienić zdanie.
Jak się pracuje za granicą to żaden problem udowodnić przed fiskusem ten fakt. Chyba że to też była praca na czarno.😀

Ostatnia edycja:
Każdy liberał staje się socjalistą, kiedy dowie się, że choruje na raka (albo kiedy potrzebuje karetki). Mój znajomy przez lata chwalił się, że jego prywatne ubezpieczenie obejmuje prawie sto typów nowotworów. No i w końcu się okazało, że chodziło jedynie o diagnostykę.

TSG
Problem zaczyna się wtedy ,gdy Ty dofinansowujesz 2 miliony obywateli z wschodu. Ci ludzie pracują w PL za najniższą krajową lecząc się za nasze pieniądze. Rodzą masowo dzieci (w statystykach już jako polskie) pobierając na nie 500++ oraz inne ulgi ,a nic w zamian nie wkładają bo mają za niskie przychodzy.

W mojej rodzicie 3 osoby chorowały i wszystkie umarły. Nie dlatego ,że musiały umrzeć tylko umarły ponieważ na każde badanie należało czekać po kilka tygodni. Po prostu wykończył ich czas.

Więc tak. Mam żall do państwa. Państwo zamiast ograniczyć populacje zwiększając komfort życia woli sprowadzać kolejne miliony obywateli. Te miliony obywateli powodują kolejki w służbie zdrowia, obniżenie poziomu życia.

Zachorujesz na raka czy na coś innego to i tak umrzesz. Dlatego ja jestem tego zdania ,że nie warto płacić podatków.

Chyba że względu na młody wiek nie pamiętasz ja polscy masowo jeździli na zachód do pracy. Zresztą teraz też. To jest bardzo dobre. Ale jak ktoś do nas przyjedzie w tym samym celu to już źle.
Lata 80, 90 . Te wyjazdy na zarobek do RFN. U nas bieda a tam raj. Teraz jest to samo w Ukrainie. Polska to taki RFN.
Kraj mlekiem i miodem płynący. Jest takie powiedzenie: "zapomniał wół jak cielęciem był".

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót