zakup interfejsu diagnostycznego z CHIN

• Autor wątku Autor wątku lawenda1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lawenda1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam,
zakupiłem 3szt na użytek własny (ja, szwagier i teść) interfejs do auta. ale zanim dowiedziałem się ze to zabronione to paczka byla juz w drodze. teraz zostala zatrzymana przez UC. i tu mam pytanie co jeśli nie odpowiem na ich list oraz wogle oleje sprawe? czy odesla paczke do nadawcy?
ktoś miał taką sytuację?
prosze o odp.

Urząd celny zrobił kontrolę i nałoży odpowiednie podatki . Z chin jest taniej o ile nie wpadnie się na granicy i podatków nie nałożą . Mogą wyniknąć inne problemy jak podróbki towarów na przykład .

W jaki sposób dotarła informacja że paczka została zatrzymana przez UC ?

baumator napisał:
W jaki sposób dotarła informacja że paczka została zatrzymana przez UC ?

Po sledzeniu numeru przesyłki. Stad wiem że jest zatrzymana w cle.

To ja zacznę od początku. Dlaczego wg ciebie tych przedmiotów nie mogłeś sprowadzić?
Daj link do aukcji na Ali.

http://m.aliexpress.com/item/32222869911.html
Dlatego ze poczytałem rozne fora, niestety juz po tym jak przesyłka była w drodze i wywnioskowalem ze ten zamiennik jest nielegalny.
To taki kabel. Teraz obawiam sie nie o zapłatę cła tylko jesli faktycznie okaze sie ze tego nie mozna kupować.

Pisałeś już o tym na telchina i tam także ci już odpowiedziałem. Przestań spamować proszę jeżeli wielokrotnie otrzymałeś już odpowiedź.

Kabel ten mogłeś kupić, kabel jest "legalny". Nie jest podróbką, a zamiennikiem.

Jedyny przypadek w jakim celnicy mogą się przyczepić do paczki to jeżeli byś był głupi i zamówił te trzy kable w jednej paczce.

Witam

Chciałbym się podłączyć do tematu i zapytać.
Prowadzę serwis samochodowy i na własny użytek chciałbym sprowadzić kila interfejsów diagnostycznych z chin.
Czy ktoś mógłby przybliżyć mi ile wynosi stawka cła na takie artykuły ? Bo nigdzie nie mogę się tego doczytać.

Powrót