T
teufel
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
W 2013 zakupiłem mieszkanie od małżeństwa. Podczas spisywania aktu notarialnego oboje sprzedający powiedzieli, że nie prowadzą działalności gospodarczej. W akcie notarialnym jest informacja: X i Y małżeństwo Z oświadcza, że nie prowadzą działalności gospodarczej, a w lokalu nikt nie jest zameldowany. Po przeprowadzce okazało się, że przychodzą listy do właściciela wraz z podaną nazwą firmy. W Internecie znalazłem informację, że ta firma istnieje w moim mieszkaniu od 2006r.
Korespondencja cały czas przychodzi na mój adres(mimo wielokrotnych próśb do właściciela o zmianę danych). W ostatnim czasie przychodzą wezwania komornicze do zapłaty i boję się, że komornik może zająć np. moje auto znajdujące się na parkingu przed blokiem (każde miejsce jest przypisane do nr mieszkania).
Czy mogę zmusić tego człowieka do usunięcia firmy z mojego mieszkania?
Korespondencja cały czas przychodzi na mój adres(mimo wielokrotnych próśb do właściciela o zmianę danych). W ostatnim czasie przychodzą wezwania komornicze do zapłaty i boję się, że komornik może zająć np. moje auto znajdujące się na parkingu przed blokiem (każde miejsce jest przypisane do nr mieszkania).
Czy mogę zmusić tego człowieka do usunięcia firmy z mojego mieszkania?