Zakup na allegro i doliczenie kosztów wysyłki

• Autor wątku Autor wątku szymon189
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szymon189

Użytkownik
Odpowiedzi
294
Zakupiłem na allegro 10 pamięci microSD. Sprzedający miał koszty dostawy w liście ekonomicznym za 0 zł, max 1 sztuka. Kupiłem je wszystkie razem. Gdy wpłaciłem pieniądze za towar i zapytałem kiedy przesyłka wyjdzie, a sprzedawca twierdzi:
​ale nie zapłacił Pan wysylkę​

Listy zwykłe nie posiadają potwierdzenia nadania(maks. 1sztuka)
!! BRAK MOŻLIWOŚCI SKŁADANIA REKLAMACJI NA POCZCIE!!
Do jednego klienta listem zwykłym wysyłamy maksymalnie JEDNĄ SZTUKĘ!
Nie wysyłamy kilku listów zwykłych!

​wysyłka więcej niz 1 szt możliwa tylko kurierem 18 zł​

Kto ma rację?

No to już jest śmieszne ! :D przecież ile taka karta miejsca w kopercie zajmie? :o włoży wszystkie nawet do małej bąbelkowej i gitara !
Właśnie daj linka sprawdzimy i myślę że powinieneś zacząć spór allegro :)

Raczej sprzedawca ma rację. Możesz ewentualnie drążyć temat poprzez serwis odnośnie realnych kosztów wysyłki. Jak allegro.pl potwierdzi, że tak można to leżysz.

Ciesz się, jak zechce wysłać te 10 sztuk w jednej przesyłce. W innym przypadku będziesz musiał zapłacić za 5 przesyłek, bo jest JASNO napisane, że wysyła 2 szt/kurier.

mistia napisał:
(...)myślę że powinieneś zacząć spór allegro :)
Nie. Ty jedynie myślisz, że "myślisz"... Rację ma sprzedający, a co do kupującego - nie "pomyślałeś", zeby zadac pytanie sprzedającemu przed zakupem? Przecież to nie boli :)

Następny post będzie w stylu: Kupiłem 10 sztuk pamięci i zażądałem wysyłki listem zwykłym, sprzedający twierdzi że wysłał, a ja nic nie otrzymałem co ma zrobić? :)

Tylko u innych allegrowiczów, kupując 10 sztuk automatycznie im zwiększa koszty wysyłki doliczając do ceny towaru. U niego nie, więc tyle mi wyszło na allegro i tyle zapłaciłem. Mógł sobie dobrze ustawić wysyłkę.

szymon189 napisał:
Tylko u innych allegrowiczów, kupując 10 sztuk automatycznie im zwiększa koszty wysyłki doliczając do ceny towaru. U niego nie, więc tyle mi wyszło na allegro i tyle zapłaciłem. Mógł sobie dobrze ustawić wysyłkę.
I tak zrobił! Patrz w "Dostawa i płatność" :)

Powrót