Zakup na allegro, sprzedający nie wysłał towaru

• Autor wątku Autor wątku lusch
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lusch

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, mam pytanie kupiłem przedmiot na allegro 17.06.2017, do dzisiaj 27.06.2017 sprzedający nie wysłał towaru (kwotę otrzymał już 17.06.2017).Na kilkakrotne zapytania mailowe, zero odpowiedzi. Otrzymałem wczoraj numer listu przewozowego, ale to teraz numer jest błędny (sprzedający nie odpisuje). Teraz rezygnuję już z zakupu z winy sprzedającego. Pytanie mam ponieważ wzory odstąpienia od umowy zawierają wzmiankę o otrzymaniu i odesłaniu towaru, a ja go nie otrzymałem. Co teraz? Pozdrawiam

A czy na aukcji bylo podane w jakim czasie wysle przedmiot? Kupowales od firmy jako konsument?

Sprzedający ma na swojej aukcji napisane : "Regulamin aukcji : Towar wysyłamy do 5 dni roboczych od momentu złożenia zamówienia bądź otrzymania wpłaty poprzez przelew bankowy lub PayU - 98% przesyłek wychodzi w terminie 24-48h." Towar kupiony 17.06 (zapłata poprzez PayU tego samego dnia), czyli 5 dni roboczych minęło w piątek 23.06. Na trzykrotne wysłanie maili z zapytaniem o wysyłkę, zero kontaktu ze sprzedającym.
Tak jako konsument.

Wczoraj o 10 otrzymałem tylko numer listu przewozowego do dpd, ale do teraz nic się tam nie pojawia.

oki, sprzedający przesłał całą kwotę na moje konto... chyba postraszenie policją pomogło :)

Powrót