F
forrest654
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Moje uszanowanie. Trzymając się suchych faktów i szczędząc sobie epitetów określających poziom mojego nieodpowiedzialnego poczynania - kupiłem coś na ebayu i zapłaciłem za to zwykłym przelewem bankowym. 'Sprzedawca' przestał odpisywać. Niedługo później otrzymałem od ebay wiadomość z automatu, że ktoś włamał się na konto tego sprzedawcy i za niego wystawił towar. Lokalizacja to Włochy. Kwotę określiłbym jako wysoką. Posiadam numer IBAN konta bankowego delikwenta, któremu pieniądze przelałem, pozostałe dane pewnie podał już fałszywe.
Kwestia co najlepiej zrobić w zaistniałej sytuacji; jakkolwiek beznadziejna by nie była? Policja, prokuratura, prywatny detektyw? To, że mam bardzo kosztowną nauczkę na przyszłość już wiem, ale ten ktoś nie może przecież chodzić bezkarnie po ulicach... :what:
Kwestia co najlepiej zrobić w zaistniałej sytuacji; jakkolwiek beznadziejna by nie była? Policja, prokuratura, prywatny detektyw? To, że mam bardzo kosztowną nauczkę na przyszłość już wiem, ale ten ktoś nie może przecież chodzić bezkarnie po ulicach... :what: