Zakup na raty a brak towaru w sklepie

• Autor wątku Autor wątku kolorki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kolorki

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam wszystkich forumowiczow. Przytrafila mi sie nastepujaca sytuacja w zeszlym tygodniu w czwartek 20.10.2016 bylem w sklepie i wzialem komputer na raty podpisalem umowe o kredyt spelnilem wszystkie formalnosci. TOwar mial byc dostarczony do mnie do domu kurierem. Dzisiaj tj 25.10.2016 dostalem informacje ze sklepu ze na magazynie brak takiego towaru i ze komputera nie dostane. Moje pytanie brzmi co moge w takiej sytuacji zrobic sprzedawca oferuje zwrot kosztow jednak nie pasuje mi to:
Po pierwsze: zalezalo mi na komputerze ktory mialem dostac.
Po drugie: sprzedalem swoj komputer bo spodziewalem sie otrzymac komputer zakupiony w sklepie.
Po trzecie: nadplacilem 3 raty do przodu, w sumie na wyrost ale wole miec na maly plusik gdyby cos sie przytrafilo zlego.
Po czwarte: planowalem na nowym komputerze pracowac i zarabiac.
Kolejna sprawa jest taka ze uruchomilem procedure zalozenia firmy zeby moc rozliczac przychody ktore bym mial gdybym dostal komputer w terminie i kolejna martwiaca mnie sprawa to bank ktory przyznal mi kredyt i teraz odstepujac od umowy kredytu moze zanizyc moja zdolnosc kredytowa przez co moge miec w przyszlosci problemy z kolejnymi zakupami ratalnymi... prosze was o jakies odpowiedzi ktore pomoga mi jakos rozwiazac problem w poniedzialek jestem umowiony na rozmowe z dyrektorem sklepu jest to hipermarket Auchan. Jak przedstawic sprawe zeby komputer sie dla mnie znalazl lub zeby nie wyjac na tym jak ostatni poszkodowany... blagam Was o pomoc!!!

Powrót