zakup narkotykow jak z tego wyjsc?

• Autor wątku Autor wątku Mychaxa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mychaxa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Osoba u ktorej kupilem narkotyki zostala zatrzymana przez policje.
Dostalem wezwanie na policje w roli swiadka. Nigdy policja nie zatrzymala mnie podczas zakupu czy konsupcji.Nie jestem tez karalny. Co moze mi grozic? Co zeznawac na takim przesluchaniu?

No albo idziesz w zaparte i mówisz, że nigdy nie kupowałeś narkotyków od nikogo i nie wiesz o co chodzi, albo odmawiasz odpowiedzi na pytanie o kupno narkotyków (z uwagi na to,że może cię narazić na odpowiedzialność karną).
Druga opcja jest nieco głupia, bo tym samym się przyznajesz, że kupowałeś.
Pierwsza opcja jest o tyle dobra, że nie można cię zmusić do zeznawania na swoją niekorzyść, więc jak pokręcisz to kary za to nie ma. Poza tym, jeśli powiesz prawdę, to nastęnym krokiem będzie postawienie ci zarzutów i ponowne przesłuchnaie tym razem jako podejrzanego....
Nie wykluczone, że niezależnie od tgeo jak się zachowasz i tak postawią ci zarzuty posiadania narkotyków, bo uznają, że wyjasnienia tamtej osoby są wystarczającym dowodem.

tzn jeżeli ta osoba wskazała mnie to znaczy ze posiadalem? ale skoro nikt nigdy na posiadaniu mnie nie zatrzymal?
Nie wiem jakie
dowody moga miec procz tego wskazania...czy powiedzenie ze spotkalem sie z nim np bo fakt chcialem kupic, ale nie kupilem, bo nie mial tego co chcialem jest przyznaniem sie do winy?
Chyba pozostaje sie szybko spotkac z adwokatem w celu obyslenia strategii
Policja powieziala, ze zmienily sie zarzuty bede przesluchiwany w roli swiadka

Powrót