Zakup nieruchomości w USA

• Autor wątku Autor wątku ms78lu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

ms78lu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam, byl juz podobny post ale nie rozwiązał moich wątpliwości.
Jak wygląda od strony formalnej sprawa zakupu nieruchomości mieszkaniowej w USA (NYC) przez osobę fizyczną ? Posiadam jedynie wizę typu B1 (turystyczną na 10 lat) czy mam w takiej sytuacji prawną możliwośc zakupu mieszkania w tym kraju ?

Z góry dziekuję za odpowiedz.
Pozdrawiam

Oczywiscie, przy zakupie tutaj nikt nie pyta o status imigracyjny. Jedynie moze byc problem z dostaniem kredytu w USA.

Ok, moge zakupić mieszkanie w USA ale co dalej ? Jak rozumiem Stany moge nadal odwiedzac jedynie na posiadaną turystyczną wize ? Amerykanie nie przepadają za zbyt czestym odwiedzaniem ich kraju, jesli ktos przyjezdza czesciej niz raz na rok i jednorazowo pozostaje tam po kilka miesiecy moze za któryms razem nie zostac wpszczonym na lotnisku... Rozumiem ze po zakupie mieszkania nic sie nie zmienia i moja sytuacje w kwesti mozliwej czestotliwosci przyjazdow jest taka sama jak wczesniej i nadal jezdze jedynie na podstawie turystycznej wizy ? Zastanawia mnie tez czy fakt posiadania tam mieszkania dodatkowo nie SKOMPLIKUJE kweistii wpuszczania mnie do USA, mogą to interpretować jako chęc stałej emigracji...

Zakup mieszkania nie ma nic wspolnego z statusem imigracyjnym. Tak urzednik na granicy moze zakwestionowac czeste wjazdy na wizie turystycznej. Z drugiej strony jezeli mieszkanie w NYC bedzie za milon dolarow, sytuacja zmienia sie na lepsza.

Powrót