Zakup obuwia na Olx i problem ze sprzedającym.

• Autor wątku Autor wątku krycha03bs
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krycha03bs

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam. Znalazłem pewne buty na Olx za 500 zl. W rozmowie prywatnej ze sprzedającym dogadałem się na kwotę 500 zł z wliczona przesyłką. Na aukcji był opis, że jest to rozmiar 44 w wiadomości prywatnej potwierdzenie i podanie długości wkładki 28 cm co się zgadza z danym rozmiarem według tabeli producenta. Buty dzisiaj doszły i się okazało, że jest to rozmiar 42, a nie jak opisane na aukcji 44. Napisałem do sprzedawcy o zwrot i robi mi teraz jazdy, że podał, że wkładka ma 28 cm i nie ma sobie nic do zarzucenia pomimo tego że wybite na obuwiu jest 8 1/2 US czyli 42 EUR, a wkładkę zawsze można jakąś inną włożyć. Wprawdzie zgodził się na zwrot lecz mówi, z e mam 2 dni na wysłanie i zwróci mi tylko 480 zł. Co ja mogę zrobić w tej sprawie?

krycha03bs napisał:
Co ja mogę zrobić w tej sprawie?

a) nic
b) przyjąć proponowaną kwotę i nie marudzić
c) walczyć o 500zł + koszty przesyłki.

arturoooo napisał:
a) nic
b) przyjąć proponowaną kwotę i nie marudzić
c) walczyć o 500zł + koszty przesyłki.

Możesz bardziej to rozwinąć?

No dobra a najważniejsza sprawa czy wkładka ma 28 cm ? Rozmiar rozmarowi nie równy.

2zona napisał:
No dobra a najważniejsza sprawa czy wkładka ma 28 cm ? Rozmiar rozmarowi nie równy.

Wkładka ma 28 cm lecz według tabeli rozmiarów producenta rozmiar 44 ma taką wkładkę, a na butach wyraźnie jest napisane 8 1/2 czyli rozmiar 42, a nie 44 jak było napisane na ogłoszeniu. Dodam też, że brat ma ten sam model obuwia w rozmiarze 44,5 i ma długość wkładki 28,5 a buty są dla mnie za duże. Te co dostałem to ledwo stopę mogę włożyć, a zaznaczam, że jest to ten sam model.

Powrót