Zakup OLX przez telefon a zwrot

• Autor wątku Autor wątku paweljanek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

paweljanek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
Jakiś czas temu wystawiłem przedmiot na OLX - replika karabinka ASG po "tuningu" (sprawna, użytkowana przeze mnie). Zadzwonił Pan X że kupuje ten przedmiot (żadnej wiadomości na OLX, tylko na sms "kiedy wyślesz karabinek). Wysłałem za pobraniem, doszło całe bo nawet zadzwoniłem się upewnić. Po kilku dniach dzwoni, odbieram telefon i mówi że to nie jest tyle warte, że nie działa jak powinno itp. Po tygodniu dostałem sms że "towar niezgodny z opisem i oczekuje rozwiązania sprawy" (W opisie była tylko lista modyfikacji).
I tu rodzi się problem, ponieważ jeszcze przed wysyłką wszystko było dobrze więc nie wiem czy zdążył zepsuć czy po prostu się rozmyślił.
Wiec mam właśnie pytanie, czy przejmować się ewentualnymi groźbami czy przysłowiowo "olać" ?

paweljanek napisał:
czy przejmować się ewentualnymi groźbami czy przysłowiowo "olać" ?
Na to pytanie będziesz musiał odpowiedzieć sobie sam po zapoznaniu się z tematami odnośnie rękojmi :)

Niech kupujący złoży formalną reklamację. Formalną, czyli z opisem wad i oczekiwanym sposobem rozwiązania sprawy.

O ile nie ma nagranej treści rozmowy, to sam fakt odbycia rozmowy jeszcze o niczym nie świadczy - równie dobrze może zadzwonić jeszcze raz podziękować za dobry zakup.

Ogólnie przyznał się że karabin został już użyty w rozgrywce , po czym został rozebrany i wtedy stwierdził wady, a one równie dobrze mogły powstać podczas tej strzelanki (w moich rękach wszystko działało) i trochę obawiam się naciągniecia mnie na koszta, z czego równie dobrze mógł podmienić części na uszkodzone, śliski temat...

Powrót