Z
zabek_ox
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam, po 25.12.14 w w sklepie internetowym sieci Media Markt na fakturę VAT kupiłem aparat fotograficzny z wymienną optyką. Na stronie int. nazwa produktu składała się z nazwy aparatu i nazwy/kodu obiektywu, obok znajdowało się zdjęcie całości jak i specyfikacja. Po odebraniu towaru zauważyłem, że na stronie sklepu są błędy. Problem dot. dołączonego obiektywu. Cena towaru chyba zgadza się z tym obiektywem zamieszczonym na zdjęciu, chyba bo jest to tylko mało wyraźne zdjęcie, specyfikacja po zakresie ogniskowych raczej także wskazuje na ten obj. ze zdjęcia, jednak w nazwie produktu obok nazwy aparatu jest kod całkiem innego DUŻO tańszego obiektywu, różnica ok 2-3 tys. PLN.
Pytanie, ile mam dni na odstąpienie od umowy, interesuje mnie tylko zwrot pieniędzy? W/g regulaminu jeżeli jestem konsumentem to 30 dni, jednak kupiłem to fakturę VAT czyli 7 dni ale kupiłem to do celów niezwiązanych bezpośrednio z moją działalnością gospodarczą i zawodową.
A może towar jest niezgody z zamówieniem to co wtedy???
Pytanie, ile mam dni na odstąpienie od umowy, interesuje mnie tylko zwrot pieniędzy? W/g regulaminu jeżeli jestem konsumentem to 30 dni, jednak kupiłem to fakturę VAT czyli 7 dni ale kupiłem to do celów niezwiązanych bezpośrednio z moją działalnością gospodarczą i zawodową.
A może towar jest niezgody z zamówieniem to co wtedy???