M
mik61
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Witam! dnia 29.06.2015 zarejestrowałem zakupiony samochodzik nie wiele bo za 8500zł Ale to mój pierwszy i byłem bardzo szczęśliwy do dnia wczorajszego po wizycie u mechanika wymianie oleju okazało się że samochód ma do robienie uszczelkę pod głowicą wyciek na całym silniku z okolicy wałka rozrządu oraz do wymiany kwalifikuje się maglownica, że to mechanik bardzo dobry od dawien dawna kolega serwisujący moje samochody, wycenił mi usługę teraz pytanie SAMOCHÓD kupiłem od firmy mam na to fakturę został przywieziony z niemiec, czy jest możliwość wyegzekwowania od sprzedającego usunięcia usterek na jego koszt które zostały zatajone, o których nie zostałem poinformowany z tego co czytałem na innym forum USTERKI SĄ ZNACZNE I KOSZTOWNE według mojego kolegi mechanika są usterkami ukrytymi które nie powinny występować. Np pęknięta uszczelka pod głowicą nie stała się nawet pół roku temu jest ona bardzo widoczna na silniku nalot ok 8cm wycieku od głowicy już w pewnych miejscach za kamieniony więc usterka musiała być już jakiś czas temu. Po rozmowie ze sprzedawcą twierdzi że auto było sprawne i specjalnie nie przejmuje się tym. Proszę o pomoc remont auta to koszta około 1500zł