Zakup samochodu

• Autor wątku Autor wątku Shadow0
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Shadow0

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
23
Witam,

We wrześniu wyjeżdżam do Niemiec do pracy. Mam zamiar tam zostać około 1 roku, jednak po jakimś miesiącu chciał bym kupić samochód. Jak to zrobić żeby jeździć nim po niemczech przez 2-3 miesiące po zakupie zanim zjadę do Polski aby go zarejestrować.
Raczej nie będę miał tam meldunku, praca jednak legalna w niemieckiej firmie.
Czy jest możliwość np. ubezpieczenia czy cokolwiek żeby się tam poruszać jak pisałem przez 2-3 miesiące.

Pozdrawiam

Jezeli bedziesz pracowal legalnie to musisz miec meldunek. A jezeli chodzi o mozliwosc jezdzenia to kupuje sie blachy i ubezpieczenie na okres na jaki potrzebujesz. A gdzie takowe kupic to dowiesz sie jak juz bedziesz w niemczech. Ja jak kupowalem samochod to z tego co pamietam kupilem na miesiac. Jezeli planujesz jeszcze dluzszy pobyt to radzilbym wyciagnac od obecnego ubezpieczyciela przebieg ubezpieczenia, przetlumaczyc i jednak w niemczech zarejstrowac. Tutaj niektore ubezpieczalnie uznaja znizki z polski. Znam kolesia co policja go zatrzymala a ze mieszkal w niemczech dluzej niz rok a chyba juz jest nawet krocej to dostal od nich czas na wyrejestrowanie auta w polsce i zarejestrowanie go w niemczech lub zezlomowanie a nastepnie dostarczenie odpowiedniego papierka. Sa ludzie co jezdza samochodami i 5 lat na polskich blachach ale to nie ma reguly.

Powrót