Zakup sprzetu na Allegro, uszkodzona paczka i musze czekac 14 dni na zwrot pieniedzy!

• Autor wątku Autor wątku travel1908
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
T

travel1908

Użytkownik
Odpowiedzi
181
Witam
Na allegro zakupilem w Fatalnym sklepie Ole Ole Mikrofalowke, poprosilem w wiadomosci dla sprzedajacego zeby dobrze zapakowac bo to prezent na urodziny dla Mamy na 4 wrzesnia.
Wczoraj przyjechal kurier i pokazal mi ten towar to powiedzial mi i ja tez tak zrobilem zeby nie odbierac mikrofalowki, karton podarty i w dwoch miejscach zagnieciony powaznie co moglo rowniez skutkowac jej uszkodzeniem.
Nie odebralem i kuriere wpisal ze uszkodzona.
Dzis wrocila do firmy Ole Ole (złodziejskiej) i po rozmowie telefonicznej Pani poinformowala mnie ze musze czekac na rozpatrzenie reklamacji... :-)
I czekac doi 14 dni na zwrot pieniedzy.
Ja powiedzialem ze natychmiast chce zwrot pieniedzy lub na jutro mikrofalowke w nieuszkodzonym kartonie.
Niestety wedlug tego sklepu mam czekac 14 dni.

Ja nic nie zrobilem, trzymaja moje pieniadze, nie dostarczyli towaru odpowiedniego i dlaczego tylko Ja ucierpialem na tym ?>??

Nie mam pieniedzy na druga i zostane bez prezentu :-(

Prosze o pomoc :-(

W większości sklepów internetowych jest właśnie 14dni na zwrot pieniędzy i to oni decydują o tym kiedy pieniądze wyślą a wyślą na pewno.

Nie potrafie tego zrozumiec!
Nie wywiazali sie z umowy badz przyslali wadliwy towar ktorego nie odebralem i teraz z ich winy musze czekac 14 dni na zwrot swojej kasy ???

Czy aby napewno to jest zgodne z prawem???

Wiec ja moge robic tak np:

Wystawie 50 telefonow Samsung Galaxy s 6 :-) np po 1500zl
Sprzedam wszystkie i po 2-3 dniach napisze ze przepraszam braklo w magazynie pieniazki oddam za 14 dni, A wrzuce te pieniadze na lokate i tez bedzie wszystko OK???

I mam na czysto z lokaty ok 150zl za 14 dni :-)

A ty to widac juz od lat masz problemy z żoną w łózku czy z głową>>?? :-)

Zawsze ten gamoń powyzej tylko się mądruje , czytam twoje posty i zgrywasz takiego cwaniaczka więc spotkajmy sie :-)

Alemysle ze jestes pizdą w Internecie bez kolegów;-)

Temat chyba się wyczerpał, można zamknąć. Pomocy raczej nikt już nie udzieli...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót