Zakup Telefonu bez pudelka

• Autor wątku Autor wątku Kamilove
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kamilove

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam moje pytanie brzmi czy istnieje jakies ryzyko podczas zakupu telefonu, ale bez pudelka w komisie? Dodam tylko iz wlasciciel teoretycznie poinformowal mnie ze gdyby się okazalo sie ze np policja (moje watpliwosci) by przyszla po telefon bo okazalby sie np kradziony to mam przeciez z komisem umowe kupna / sprzedarzy gdzie jest wpisywany IMEI i gdzie zakupilam telefon. Chociaz wlasciciel zarecza ze zna źródło telefonu i napewno taka syt. miejsca miec nie bedzie. No ale czy gdyby tak by sie stalo to faktycznie salon zwroci mi pieniadze? Czy jest do tego zobowiazany? Gwarancja jaka daje salon 3 miesiace. Albo moze innaczej jakie istnieje zagrozenie, gdybym zdecydowala sie zakupic taki telefon? Pozdrawiam

Jak nie ma pudelka tzn ze kradziony ?

Nie, oczywiście ze nie, ale taka jest moja obawa, roznie może być, sprzedający może nie mowic mi calej prawdy. Ja pochodzenia telefonu, poza slowami sprzedajacego nie znam osobiscie.

Nie znaczy że jak nie ma pudełka to odrazu kradziony, wiele ludzi wyrzuca pudełka. jak masz wątpliwości to możesz pójść na policje z numerem imei i sprawdzą czy nie mają w bazie takiego numeru.

Powrót