Zakup walizki na 5-letniej gwarancji

• Autor wątku Autor wątku agniesia2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

agniesia2

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam.Proszę o pomoc ,zakupiłam walizkę w sklepie w Łodzi 23.01.2014 .Otrzymałam informację w sklepie że walizka ma pięcioletnią gwarancję .walizka się uszkodziła chciałam ją zareklamować i usłyszałam że sklep nie współpracuje już z firmą produkującą te walizki i walizka moja nie zostanie przyjęta do reklamacji.Firma ta to MARSCH i siedziba jej znajduje się w Holandii więc mam kłopot i pytanie czy sklep może mnie tak poprostu z tym zostawić.Dziękuję pozdrawiam.

agniesia2 napisał:
Otrzymałam informację w sklepie że walizka ma pięcioletnią gwarancję
sprawdziłaś tę informację; przeczytałaś gdzieś?

Mam etykietę firmową od tej walizki ,jest tam opis walizki wraz z informacją o pięcioletniej gwarancji jest to w obcym języku co prawda ale "5 years guarantee " to w tłumaczeniu 5 lat gwarancji.

A masz pewność, że produkt również dla naszego rynku - czytaj polskiego - ma 5 lat gwarancji ?

Odpowiadając na pytanie: Sprzedawca ma obowiązek przyjęcia reklamacji w przypadku zgłoszenia z tytułu rękojmi .ale już nie ma takiego obowiązku co do zgłoszenia z uprawnień gwarancyjnych, jeśli zajmuje się takimi zgłoszeniami to jedynie jego dobra wola .

Tak więc jeżeli faktycznie upewnisz się, że masz gwarancję 5-cio letnią to poszukaj polskiego dystrybutora lub zwróć się bezpośrednio do producenta ...

Powrót