Zakup zderzaka "na telefon"

• Autor wątku Autor wątku mlody56
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mlody56

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
25
Witam serdecznie mam dość nietypowy problem. Mianowicie jakiś czas temu znalazłem na allegro zderzak do swojego samochodu w opisie aukcji sprzedawca prosił o kontakt zainteresowanych. Tak też zrobiłem skontaktowałem się i następnie wysłałem mu swoje dane do wysyłki. Paczka przyszła za pobraniem za zderzak zapłaciłem po otwarciu trochę się zdziwiłem. Sprzedawca zapewniał,że zderzak nie ma większych wad a w tym przypadku ma liczne zadrapania oraz widać,że niektóre elementy były zmieniane. Dodam,że nie otrzymałem żadnego paragon. Stąd też moje pytanie mogę zwrócić sprzedającemu zderzak i jednocześnie rościć prawa do zwrotu pieniędzy?

Sporządziłeś odpowiedni protokół? Czy towar odebrałeś bez zastrzeżeń?
Art. 6 K.C. tu się kłania. Wszelkie kwestie dowodowe leżą po Twojej stronie.

Nie ponieważ na sporządzanie takiego protokołu mam 7 dni jeżeli wina leży po stronie firmy kurierskiej,a tutaj jest wina sprzedawcy. Dodam tylko,że towar zakupiłem od firmy więc chyba mogę odstąpić od umowy zawartej na odległość bez podania przyczyny?

mlody56 napisał:
Nie ponieważ na sporządzanie takiego protokołu mam 7 dni jeżeli wina leży po stronie firmy kurierskiej

Skoro tak twierdzisz. Polecam jednak zaznajomienie się z wątkami poświęconymi takimi sprawom. Pasjonująca lektura!

mlody56 napisał:
Dodam tylko,że towar zakupiłem od firmy więc chyba mogę odstąpić od umowy zawartej na odległość bez podania przyczyny?

Mozesz.

Powrót