Zakupiony wadliwy towar z allegro i odmowa uznania gwarancji

• Autor wątku Autor wątku barti13
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

barti13

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Cześć!

4 października 2016 zamówiłem na allegro wyświetlacz do telefonu.
Kiedy przyszedł przed pierwszym montowaniem w telefonie (mam duże doświadczenie) sprawdziłem, czy wszystko z wyświetlaczem jest ok, dotyk działał, wyświetlacz wyświetlał, jednakże nie działały dolne klawisze dotykowe.

12 października zgłosiłem żądanie reklamacji, 14 października przyjechał kurier po wyświetlacz.

Dzisiaj otrzymałem wiadomość z odmową uznania gwarancji z uwagi na uszkodzenie taśmy wyświetlacza. . . Wiem, że ja nic nie uszkodziłem obchodziłem się z tym delikatnie, z resztą mam duże doświadczenie w naprawie telefonów.

Oto jaką wiadomość im napisałem wtedy:
Witam kupiłem u państwa ten wyświetlacz do Xiaomi MI4, wydaje mi się, że jest coś z nim nie tak, wyświetlacz wyświetla, dotyk działa, jednakże nie działa dotyk trzech klawiszy funkcyjnych na dole.... https://www.youtube.com/watch?v=WV51FKjvwNs&feature=youtu.be

A taką wiadomość otrzymałem dzisiaj:
"Pana zgłoszenie reklamacyjne zostało odrzucone z powodu uszkodzenia mechanicznego, które musiało powstać podczas próby montażu/podpięcia, została uszkodzona taśma dotyku.
W kwestii odrzucenia roszczenia reklamacyjnego, przedstawiamy aktualne możliwości rozwiązania zgłoszenia:
- utylizacja/zniszczenie reklamowanego przedmiotu
- odesłanie reklamowanego przedmiotu na Pana koszt.

W przypadku braku dyspozycji względem odesłania lub utylizacji reklamowanego produktu w terminie 14 dni od daty otrzymania niniejszego wezwania nasza firma jest uprawniona do naliczania opłat za bezumowne przechowywanie części na naszej powierzchni magazynowej. Informujemy, że opłata ta wynosi 100 złotych za każdy miesiąc przechowywania.
Towar nie odebrany w terminie 3 m-cy zostanie poddany utylizacji."

Co mam zrobić aby otrzymać towar w 100% sprawny bądź zwrot gotówki? :rolleyes:

Nikt nic nie poradzi? :confused:

Czy w takiej sytuacji opcja w banku charge back, bądz zgloszenie sprawy na policję lub do rzecznika praw konsumenta mogłyby odnieść jakiś pozytywny skutek?

Ostatnia edycja:
Sporo odpowiedzi znajdziesz korzystajac z wyszukiwarki bardz zaglebiajac sie w lekturze innych tematow.

Powrót