Zakupy kup teraz

• Autor wątku Autor wątku betka1976
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

betka1976

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
witam wczoraj na allegro przez kup teraz za 1 zl zalicytowalam psa,jednak po wypelnieniu formularza i kontakcie meilowym sprzedajaca poinformowala mnie ze pieska sprzedala i ze mam kontaktowac sie juz w tej sprawie z nowa wlascicielka,dodam ze wczesniej kilka miesiecy temu kupilam w ten sam sposob labradora i nie bylo zadnego problemu..prosze o rade co zrobic w takiej sytuacji czy mozna cos zdzialac

A co można zdziałać? piesek sprzedany, sklonować go się nie da, radziłbym poszukać innego psiaka. Co prawda sprzedający zachował się dosyć niepoważnie, sprzedając zwierzę bez usuwania aukcji allegro, jego błąd, Pani licytując zawarła z nim umowę, mozna coś tam próbować działać prawnie, jednak na tego psiaka nie ma co liczyć, najwyżej jakieś tam odszkodowanie, ale wysiłek i czas jaki Pani w to włoży nie będzie tego wart.

nie jestem przekonana do konca ze psa sprzedala,bardziej chodzilo jej o te 1 zl,gdyz w opisie ponizej napisala ze przed zalicytowaniem nalezy sie z nia skontaktowac w sprawie ceny ale kup teraz za 1 zl wystawila,.wedlug mnie chciala uniknac placenia prowizji od wyzszej kwoty...mogla podac cene minimalna lecz tego nie zrobila

powola sie na blad i napisze ze mialo byc wiecej i bedzie po temacie

Nie zawsze można powołać się na błąd.

w meilach ktore do mnie pisala,, twierdzila najpierw ze nie jestem odpowiednia osoba dla tego psa chociaz nie wiem po czym tak wnioskowala(dzialam charytatywnie w ramach obrony zwierzat)nie dalam sie zbyc,wiec napisala mi pozniej ze psa sprzedala komus innemu,licytujac psa naprawde myslalam ze nie ma co z nim zrobic dlatego wystawila za 1 zl tym bardziej ze tak kupilam juz labradora

To, że sprzedała komuś innemu nie jest podstawą do odstąpienia od umowy sprzedaży. Może Pani skutecznie domagać się wydania zwierzęcia.

dziekuje panu goraco bardzo jest pan uprzejmy,mam tylko jeszcze jedna pytanko do pana..takie malutkie,to pisac do niej czy do sadu odrazu??kosztowne jest załozenie sprawy w sadzie?

Gra nie warta świeczki wg mnie. Gdyby chodziło o samochód za 100 tys wylicytowany za 1 zł to jeszcze... ale to tylko pies. Bez przesady. Pozostaje negatywny komentarz.

co to za tekst TO TYLKO PIES ..widzi pan tym sie roznimy dla pana ma wartosc maszyna a dla mnie serce zwierzaka, prosze niech pan sie juz wiecej nie wypowiada w moim temacie! :-x

na szczescie swiat nie sklada sie tylko z takich ludzi jak pan!!:!:

Proszę nie pisać post pod postem, od tego jest funkcja Edytuj dostępna przez 20 minut - Colder

Ostatnią edycję dokonał moderator:
tu chyba wszczęcie sprawy wynosi 30 zł, rozprawa odbywać się będzie w miejscu zamieszkania sprzedającego i będzie trwać pewno cały rok, kiedy to pies będzie się już od dawna dawna wychowywał u nowego właściciela, nie rozumiem troche Pani przywiązania do szczeniaka, którego nigdy Pani nie poznała, nie widziała na żywo, nie zna jego zachowania, czy znaków szczególnych, mówi pani ze kocha zwierzęta, a w moim rozumowaniu traktuje je pani bardzo materialnie (tanio udało się wylicytować, innego w tej cenie nie znajde to powalcze), nie mysląc o tym ze pies ma juz nową rodzinkę do której się przywiązuje

Ostatnia edycja:
nowej rodziny nie ma .dzis dostalam meila od tej kobiety ktora twierdzi ze mi go nie sprzeda,choc nie wiem na jakiej podstawie,a ze znalazl nowa rodzine to byla zwykla zagrywka z jej strony zebym sie odczepila,to co wystawiamy przedmiot na sprzedaz i jak ?albo sprzedamy albo sie rozmyslimy tak??umowa kupna sprzedazy nie obowiazuje??pelno jest takich ofert na allegro i zaczelo mnie to dosc draznic bo spotykam sie juz nie pierwszy raz z taka postawa sprzedajacego,wiec zaczelam drazyc temat,tym bardziej ze babka nie zna faktow jaka osoba jestem,wystawila na allegro bo co??zabawa?kaprys?

niech pan mi nie mowi,ze pan by nie skorzystal z atrakcyjnej aukcji...np chce pan kupic telewizor ktory sie panu podoba cena w sklepie to 3000 a pan ma mozliwosc kupic za 500 zl na aukcji,i co, nie kupuje pan za 500 tylko za 3000??jak wiemy zdarzaja sie atrakcyjne oferty sama sprzedalam tak dwa auta,zeby sie tylko ich pozbyc,zreszta na aukcjach mam tez wystawione trzy przedmioty za 1/3 ceny..i jak? wchodzi pan na moja aukcje, klika a ja panu mowie,nie.. ze panu to ja nie sprzedam, bo pan to bedzie zle uzytkowal...nie wkurzyl by sie pan??

jesli ktos mial podobna sytuacje i zdzialal pozytywnie w tamacie prosze o info na meila czilalka@wp.pl,bo dzis licytowalam kolejny przedmiot i jedzen dzien przed koncem sprzedawca odwolal licytujacych,o czym allegro informuje ze podczas licytacji nie moze tego zrobic chyba ze towar ulegnie zniszczeniu lub kradziezy

Witam kupiłem telefon za 1 zł jest wart 600zł sprzedający obraża mnie w meilach, najpierw mówi ze zgubił tel i ze jak znajdzie to wysle następnie ze go znalazł po czym po kilku dniach powołuje sie na art. 84 & 1 k.c i nie chce wysłać i znowu wystawia telefon na licytacji. Mam szanse wygrać ta sprawe? Pieniądze za telefon wpłaciłem

czyli sytuacja podobna,robią co chcą i jeszcze się z nas śmieja,w mojej sprawie żaden prawnik nie chce sie podjąc,niech pan założy sprawe w sadzie,bo zawarł pan umowe tzw.na odległość,ale najpierw niech pan wyśle pismo przedsadowe nakazujace wydanie zakupionego przedmiotu,do allegro nie ma co sie zwracac,maja to gdzies,pisza ze nie sa strona w sprawie ze umowa zostala zawarta wiec nalezy swoich racji dochodzic w sadzie

Droga Pani betka 1976 skoro już Pani zaczęła wątek pozwolę się wtrącić ,ponieważ to w mojej sprawie Pani piszę ,ale nie dodała Pani czytelnikom co zawierała treść ogłoszenie
otóż daje do wglądu cała treść ogłoszenia
Chihuahua 2 letnia słodka, maleńka sunia na kolanka o wadze 1,60kg Wychowana w domowych warunkach, nauczona czystości.
Zdrowa , odrobaczona ,książeczka zdrowia , rodowód.
Jest bardzo łagodną suńką ,nie stwarzającą problemów ,doskonale dogaduje się z innymi zwierzętami , towarzyska a przy tym bardzo łagodna, mała kokietka .

Sprzedam tylko w odpowiedzialne ręce ,osobie ,która poświęci jej swój czas nie sprzedam do hodowli !!

Bardzo mile widziany stały kontakt z przyszłymi nabywacami .

Wszelkich dodatkowych informacji chętnie udzielam telefonicznie.

Dodatkowe zdjęcia ,oraz cena suni wysyłam tylko poważnie zainteresowanym osobom na E-meil ,lub udzielam informacji telefonicznie

nie odpowiadam na s'msy

ZDJĘCIA SUNI W OGŁOSZENIU SĄ AKTUALNE .

Zastrzegam sobie prawo wyboru nowego właściciela

telefon kontaktowy ........ Zapraszam do kontaktu
cena podana była 1zł kup -teraz co mnie teraz nie tłumaczy że zrobiłam błąd
informowałam Panią ,iż piesek został sprzedany zanim Pani kliknęła na kup-teraz
do właścicieli którzy wcześniej ze mną się skontaktowali lecz do Pani ta informacja nie dochodzi i straszy mnie Pani sądami oraz przepisami ;)że sprzedałam psa nie jest żadną zagrywką z mojej strony lecz faktem z którym musi się Pani pogodzić ,pies ma się bardzo dobrze a Pani nie raczyła się ze mną skontaktować, aby omówić szczegóły ,skąd niby miałabym mieć z Pani strony strony gwarancję ,że pies nie jest zalicytowany z chęcią dalszej sprzedaży? dodatkowego zarobku , miałam przygotowana odpowiednia umowę w której jest zawarta treść ...w razie nie spełnienia oczekiwań co do pieska sprzedający na prawo pierwokupu.... i tak jak pisze kalos
....cyt kiedy to pies będzie się już od dawna dawna wychowywał u nowego właściciela, nie rozumiem troche Pani przywiązania do szczeniaka, którego nigdy Pani nie poznała, nie widziała na żywo, nie zna jego zachowania, czy znaków szczególnych, mówi pani ze kocha zwierzęta, a w moim rozumowaniu traktuje je pani bardzo materialnie (tanio udało się wylicytować, innego w tej cenie nie znajde to powalcze), nie mysląc o tym ze pies ma juz nową rodzinkę do której się przywiązuje.
Pani betka bez urazy w Pani stronę ,ale Zwierzę to nie jest zabawka , aby ...........np NACISNAC KUP TERAZ I WYDAĆ W PIERWSZE LEPSZE RĘCE jako towar.Pani by wydała swoje pieski pierwszej lepszej osobie na pewno nie ,także proszę o rozważenie tej sytuacji
napisałam w treści ogłoszenia wyraznie ,iż proszę o wcześniejszy kontakt ,oraz że mam Prawo wyboru nowego właściciela jak też ,że nie sprzedam psa do hodowli
Pani reklamuje się w internecie jako hodowczyni pod przydomkiem .....
oraz sprzedaje duża ilośc psów wystarczy poszukać a wszystko jest jak na tacy .
Osobiście kontaktowałam się z moim prawnikiem i wiem na czym stoję
i tak jak sama Pani pisze......w mojej sprawie żaden prawnik nie chce sie podjąc ...
i nie podejmnie się a czemu ? proszę zapytać prawnika
pozdrawiam serdecznie

Powrót