C
czarnybstok
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam w znanej sieci sklepów Castorama w Białymstoku zakupiłem pistolet do malowania Pistolet malarski Wagner W 670 XXL. cena około 500zł Z uwagi na to że wykańczam dom i mam ponad 1000 m2 do pomalowania skusiłem sie na zakup. Kiedy rozpakowałem sprzęt i zaczołem malować pistolet okazał się nieporozumieniem, zaczął pluć farbą nierównomiernie rozprowadzał także wałek w rękę i jakoś sobie poradziłem. Pistolet Wagnera od razu zareklamowałem, przy czym zaznaczyłem że oczekuje zwrotu gotówki bo za 14 dni ów pistolet nie bedzie mi potrzebny. Po rozpatrzeniu reklamacji okazało się że była wada fabryczna głowicy pistoletu a producent wymienił głowicę na nową. Wczoraj po 12 dniach od złożenia reklamacji otrzymałem telefon z Castoramy że sprzęt został naprawiony i jest do odbioru. Oczywiście sprzęt odebrałem po czym złożyłem reklamację z tytułu rękojmi, a pan przyjmujący tę reklamacje stwierdził że i tak nie mam szans na odzyskanie pieniędzy. Co o tym myśicie? Czy mam jakieś szanse? Dom mam pomalowany i sprzęt już jest mi nie potrzebny, zresztą był on niesprawny w chwili zakupu. Pozdrawiam i czekam na pomoc i podpowiedzi co robić.