Zalando dane

• Autor wątku Autor wątku MikolajMikolaj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MikolajMikolaj

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dobry wieczór,

Moje konto Zalando zostało zhackowane, dowiedziałem się o tym kiedy chciałem się na nie zalogować, ale nie istniało, zapytałem support i dostałem taką odpowiedź.

"Konto zostało dezaktywowane, ponieważ istnieje niestety podejrzenie włamania się na Twoje konto użytkownika oraz dokonania zakupów bez zgody i wiedzy posiadacza konta. W związku z bezprawnym nadużyciem Twoich danych, proszę zawiadom Policję o podejrzeniu dokonania przestępstwa.

W następstwie tego możemy być zobowiązani do przekazania organom ścigania wszystkich dostępnych nam danych. Ze względów bezpieczeństwa, Twoje konto zostanie zdezaktywowane"

Proszę o poradę czy jest sens zgłaszania tego na komisariacie ?

Pozdrawiam

Twoje konto, twoja sprawa czy chcesz.

Pomyśl tylko, czy wolisz odpowiedzieć policji na pytania w ich siedzibie, czy poczekać aż policja przyjdzie z pytaniami do ciebie, w tym również z pytaniem "dlaczego pan tego nie zgłosił".

Zleją to. Mnie ukradli konto, znajomemu ukradli konto, Zalando miało wyciek danych, nikogo nie poinformowali i ludzie potracili konta i dane, teraz je po prostu blokują i myślą, że sprawa załatwiona.

O, a ja się zastanawiałam czemu mi konto na zalando zdezaktywowali. To nawet nie wiedziałam, że był jakiś wyciek o.O

Powrót