Zalanie mieszkania

• Autor wątku Autor wątku Pablo Antonio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pablo Antonio

Użytkownik
Odpowiedzi
67
Witam, prosze o pomoc- poniżej.
Sąsiad zalał mi łazienkę ,wykonałem dokumentacje zdjęciowa zgłosiłem do towarzystwa ubezpieczeniowego . Towarzystwo wypłaciło mi odszkodowanie .W trakcie wypłacania sąsiad stwierdził że przekaże mi sumę 500 zł na poczet naprawy łazienki bo może mi nie starczyć .Kwotę przekazał dobrowolnie . Teraz towarzystwo żąda od niego sąsiada kwoty którą mi ubezpieczyciel przesłał i dodatkowo towarzystwo pyta mnie czy pieniądze które mi sąsiad przekazał 500,00 zł wystarczyła na pokrycie szkody.Co mam im odpisać ???

Nie można mieć kilkukrotnie zrekompensowanej tej samej szkody. Napraw łazienkę, przedstaw dowód poniesionych kosztów i tyle winien zwrócić ubezpieczyciel wraz ze sprawcą.

Dobra ,łazienka naprawiona , tylko piszesz że ubezpieczyciel Winiec zawrócić wraz ze sprawcą ????

Czyje to było ubezpieczenie? OC sprawcy, czy Twoje mieszkania?

Ogólnie nie możesz dwukrotnie mieć zrekompensowanej tej samej szkody, bo się wzbogacisz.

Mieszkanie jest ubezpieczone na mnie
Poczekaj dwukrotnie??

W trakcie decyzji towarzystwa ubezpieczeniowego sąsiad dobrowolnie przekazał mi kwotę 500,00 bo uważał że towarzystwo ubezpieczeń które wyceni mi szkodzę zalania może nie pokryć szkody

Szkoda miała miejsce w czerwcu 2021 roku

Skąd TU wie że sąsiad dał Ci jakieś pieniądze?

Powrót