zaleganie opaty w administracji

• Autor wątku Autor wątku 2dl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
2

2dl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam, starając się o wykup mieszkania dowiedziałam się, że zalegam z opłatami za czynsz i media. Zdziwienie było o tyle duże, że od 2004 roku regularnie co miesiąc to opłacam. Okazało się, że w latach 2004-2007 nastąpiły 3 podwyżki czynszu o których nic nie wiedziałam, nie dostałam żadnego pisma o tym informującego ani, żadnego podsumowania rocznego z którego wynikałoby, że mam jakieś zaległości. Przez te wszystkie lata zaległość urosła bo kwoty niemal 1000 zł. Czy administracja nie powinna informować mnie o takich rzeczach na bieżąco, teraz okazuje się , że to niedopatrzenie może mnie słono kosztować, najgorsze jest to, że nie było przez te wszystkie lata żadnej informacji na ten temat, a przez te kilka lat administracja raz po raz się zmieniała Czy mogę się jakoś odwoływać od tej decyzji administracji i uniknąć tej wpłaty? Prosze o pomoc

Popytaj sąsiadów - czy oni wiedzieli i skąd. Wierzyć mi się nie chce, że nie poinformowaliby o podwyżce ;p

Popytam, ale sąsiadka, która też się stara o wykup mieszkania, też dostała takie pismo z zaległościami i też była tym zaskoczona i mówiła, że nic wcześniej o zaległościach do niej nie docierało.

Powrót