A
Aga48
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, chcialabym się poradzic w sprawie zaległych alimentow. Otoz w wieku 14 lat przeprowadziłam sie do ojca. Tata mial zasądzone płacic 3000 zlotych miesiecznie, kiedy mieszkałam jeszcze z matką. Po przeprowadzce do taty, moja mama od 5 lat nie zapłaciła na mnie ani grosza. Dzis mam 19 lat, dowiedzialam sie rowniez od taty, ze spotkal sie juz z adwokatem, zeby wytoczyc sprawe o zalegle alimenty ze strony mojej matki. I teraz moje pytanie, czy te pieniadze dostanie moj tata, czy będą one dla mnie?
Dodam jeszcze, ze mama nie miala zasadzonych zadnych alimentow, bo do dzis to ona ma nade mna pelnie praw rodzicielskich, jednak za zgoda obu stron przeprowadzilam sie do taty, bez mieszania w to sadu. Czy w takim wypadku rowniez jest mozliwosc egzekwowania alimentow od mamy?
Od czego bedzie zalezala dana kwota?
Bardzo prosze o pomoc
Dodam jeszcze, ze mama nie miala zasadzonych zadnych alimentow, bo do dzis to ona ma nade mna pelnie praw rodzicielskich, jednak za zgoda obu stron przeprowadzilam sie do taty, bez mieszania w to sadu. Czy w takim wypadku rowniez jest mozliwosc egzekwowania alimentow od mamy?
Od czego bedzie zalezala dana kwota?
Bardzo prosze o pomoc
Ostatnia edycja: